Νότιες θάλασσες ή άλλες ιστορίες | Σύγχρονο Θέατρο

Νότιες θάλασσες ή άλλες ιστορίες

Νότιες θάλασσες ή άλλες ιστορίες

Μαριάννα Καβαλλιεράτου

26.27.28.29 Μαΐου 2022, 21.00

στο Σύγχρονο Θέατρο, Eυμολπιδών 45, 11854, Αθήνα

Η χορογράφος Μαριάννα Καβαλλιεράτου παρουσιάζει τη νέα της δουλειά «South seas or other stories»/ ‘Νότιες θάλασσες ή άλλες ιστορίες’, για 4 μοναδικές παραστάσεις, από τις 26 έως τις 29 Μαΐου στο Σύγχρονο Θέατρο.

Η ζωή στην «εποχή της αβεβαιότητας» φαίνεται πως επιβάλλει μία αίσθηση αέναης κίνησης και ρευστότητας. Ζητείται συνεχώς κανείς να επανεξετάζει, να επαναδιαπραγματεύεται, να επανατοποθετείται, να αναπροσαρμόζεται, να ανασυντάσσεται, να αναθεωρεί. Ταυτόχρονα, οφείλει να βρίσκει χρόνο για να αναστοχάζεται, να ανακαλεί, να ανακαλύπτει, να αναπολεί. Ποιες πληθυντικές συνθήκες/ενέργειες ονομάζει αυτό το «ανά» και πως μπορούν να γίνουν οδηγοί για μία χορογραφία;

Πέντε χορευτές αναζητούν τις εντάσεις αυτής της συνεχούς [μετα]κίνησης από το θεωρώ στο αναθεωρώ, από το πλάθω στο αναπλάθω, από το ταράσσω στο αναταράσσω, από το δομώ στο αναδομώ, από το καλύπτω στο ανακαλύπτω… Ανασυνθέτουν το υλικό του έργου, που έτσι ποτέ δεν επαναλαμβάνεται, ενώ επιτρέπουν, στις ιστορίες που υπάρχουν ή συμβαίνουν ήδη εκεί, να αναδύονται και να [επαν]εμφανίζονται.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη/ Χορογραφία: Μαριάννα Καβαλλιεράτου

Δραματουργία :Παρασκευή Τεκτονίδου

Μουσική Επιμέλεια: Coti K

Κουστούμια: Eλευθερία Αράπογλου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Βοηθός Φωτιστή: Μαριέττα Παυλακη

Βοηθός Χορογράφου: Aρετή Αθανασοπούλου

Ερμηνεία: Τάσος Νίκας, Δέσποινα Σανίδα, Ελπινίκη Σαριπανίδου, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Σάνια Στριμπάκου

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Eυαγγελία Σκρομπόλα

Φωτογραφία: Πηνελόπη Γερασίμου

Bίντεο: blaec cinematography

Εκτέλεση Παραγωγής: Άλεξ Παπασημακοπούλου

Παραγωγή: Κlokworks

 

Mε την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις: 26.27.28.29 Μαΐου 2022, 21.00

Χώρος: Σύγχρονο Θέατρο, Eυμολπιδών 45, 11854, Αθήνα

Εισιτήρια: 10 ευρώ ενιαίο

Διάρκεια: 50 λεπτά

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/south-seas-or-other-stories/

τηλεφωνικά στο 2107234567 και στο εκδοτήριο της Ticket Services στην Πανεπιστημίου 39 ή με μετρητά στο ταμείο του θεάτρου.

Πληροφορίες στο southseasorotherstories@gmail.com

 

Βιογραφικό Μαριάννας Καβαλλιεράτου

Η Μαριάννα Καβαλλιεράτου σπούδασε χορό και χορογραφία στο The Place – London Contemporary Dance School και συνέχισε τις σπουδές της, με την υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση, στο SUNY Purchase στη Νέα Υόρκη. Από το 1992 μέχρι και σήμερα, έχει συνεργαστεί με το σκηνοθέτη και εικαστικό καλλιτέχνη Robert Wilson, στο Watermill Center (ΝέαΥόρκη), όπως και στις παραγωγές του ίδιου: T.S.Eliot, Une Femme Douce, Persephone, The Days Before DD&D III, Wings on Rock, Prometheus, Relative Light, Alceste (Christoph Willibald Gluck), Odyssey και Sonnets.

Ως χορογράφος, έχει παρουσιάσει την δουλειά της διεθνώς, με τη στήριξη οργανισμών όπως: Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, Spoleto Festival, Υπουργείο Πολιτισμού και ΝΕΟΝ, για τα έργα: Ever After, Bastet, Τhey, Stations, Recalculate, Auto Run, Moment, καθώς και site specific έργα στην Ελλάδα και την Νέα Υόρκη. Η συμμετοχή της στο As One/Marina Abramovic (Μουσείο Μπενάκη), με την επιμέλεια του ΝΕΟΝ, στα πλαίσια επιτέλεσης του έργου μακράς διάρκειας ‘Δέρμα’, ήταν καθοριστικής σημασίας.

Παράλληλα με την δημιουργική της πορεία, έχει διδάξει σύγχρονο χορό και χορογραφία, στην ΚΣΟΤ, στο Watermill Center NY και στη Ραλλού Μάνου, όπως και σε επαγγελματικές Δραματικές σχολές. Έχει ακόμη παρουσιάσει μια σειρά εργαστηρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η δουλειά της είναι ανθρωποκεντρική. Εστιάζει στην εξερεύνηση της δυναμικής της προσωπικότητας των συνεργατών της, εμπλουτίζοντας την δύναμη της υπόστασής τους σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο.