Σεμινάρια Υποτιτλισμού | liminal

Σεμινάρια Υποτιτλισμού

Νέα σεμινάρια Υποτιτλισμού για κωφά -βαρήκοα άτομα

& Ακουστικής Περιγραφής για άτομα με οπτική αναπηρία

από τη liminal

 

O πολιτιστικός οργανισμός liminal, με χρόνια εμπειρίας στα προγράμματα ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό και τις τέχνες, πραγματοποιεί δύο νέα εντατικά σεμινάρια: Υποτιτλισμού για κωφά και βαρήκοα άτομα, καθώς και Ακουστικής περιγραφής για άτομα με οπτική αναπηρία.

Τα σεμινάρια απευθύνονται στο ευρύ κοινό, καθώς δεν απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις εκ μέρους των συμμετεχόντων και σε άτομα που ασχολούνται με υπηρεσίες Διερμηνείας, με την Ειδική Εκπαίδευση κ.ο.κ..

Με την πεποίθηση ότι η πρόσβαση στις τέχνες και τον πολιτισμό οφείλει να είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων, στόχος των σεμιναρίων είναι η εκμάθηση και διάχυση όλης της απαραίτητης τεχνογνωσίας για τον σχεδιασμό πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα είναι απόλυτα συμπεριληπτικές και προσβάσιμες από άτομα με αναπηρία. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται από τα τέλη Φεβρουαρίου 2022 διαδικτυακά.

Λίγα λόγια για τα σεμινάρια

Σεμινάριο Υποτιτλισμού για Κ(κ)ωφά και Βαρήκοα άτομα

Από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 θα πραγματοποιείται διαδικτυακά το νέο εντατικό σεμινάριο πάνω στον Υποτιτλισμό για Κ(κ)ωφά και Βαρήκοα άτομα (ΥΚΒ) με εισηγήτρια την Κερασία Μιχαλοπούλου, εξειδικευμένη εκπαιδεύτρια στην παραγωγή οπτικοακουστικού προγράμματος για άτομα με αναπηρία.

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία με τις Υπηρεσίες Προσβασιμότητας και τον Υποτιτλισμό για Κωφά και Βαρήκοα άτομα, όπως επίσης και η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορούν να ενταχθούν και να αξιοποιηθούν στα εκάστοτε μέσα. Μετά το πέρας του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν εξειδικευτεί πάνω στις τεχνικές του Υποτιτλισμού για Κ(κ)ωφά και Βαρήκοα άτομα και θα έχουν λάβει την απαραίτητη τεχνογνωσία, ώστε να μπορούν μετέπειτα να αναλάβουν οποιοδήποτε έργο πολυμεσικού περιεχομένου. Βρείτε ένα δείγμα Υποτιτλισμού για Κωφά και Βαρήκοα άτομα ΕΔΩ.

 

Πληροφορίες

Έναρξη: Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Λήξη: Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Διάρκεια: 55 ώρες

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: Κάθε Πέμπτη 6-9 μ.μ.

Κόστος συμμετοχής: 600 ευρώ (καταβολή σε δύο δόσεις)

Το σεμινάριο υλοποιείται ψηφιακά μέσω Zoom.

 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Για να κρατήσετε τη θέση σας, παρακαλούμε συμπληρώστε αυτήν τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας μέσω e-mail.

Σεμινάριο Ακουστικής Περιγραφής για άτομα με οπτική αναπηρία

Στις 22 Φεβρουαρίου 2022 ξεκινά το νέο ψηφιακό εντατικό σεμινάριο πάνω στην Ακουστική Περιγραφή (ΑΠ) για άτομα με οπτική αναπηρία με εισηγήτρια την Κερασία Μιχαλοπούλου.

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία με τις Υπηρεσίες Προσβασιμότητας και την Ακουστική Περιγραφή, όπως και η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορούν να ενταχθούν και να αξιοποιηθούν στα εκάστοτε μέσα. Μετά το πέρας του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν εξειδικευτεί πάνω στις τεχνικές της Ακουστικής Περιγραφής για άτομα με οπτική αναπηρία και θα έχουν λάβει την απαραίτητη τεχνογνωσία ώστε να μπορούν μετέπειτα να αναλάβουν οποιοδήποτε έργο πολυμεσικού περιεχομένου. Βρείτε ένα δείγμα Ακουστικής Περιγραφής ΕΔΩ.

Πληροφορίες

 

Έναρξη: Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Λήξη: Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Διάρκεια: 55 ώρες

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: Κάθε Τρίτη 6-9 μ.μ.

Κόστος συμμετοχής: 600 ευρώ (καταβολή σε δύο δόσεις)

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί ψηφιακά μέσω Zoom.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Για να κρατήσετε τη θέση σας, παρακαλούμε συμπληρώστε αυτήν τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας μέσω e-mail.

Ποιοι είμαστε – Λίγα λόγια για τη liminal

Η liminal είναι ένας πολιτιστικός οργανισμός που προτείνει την μετάβαση σε μια περισσότερο συμπεριληπτική και προσβάσιμη τέχνη. Η liminal, από το 2016, προωθεί την ισότιμη συμμετοχή όλων στα αγαθά του πολιτισμού. Με στόχο την ανάπτυξη μίας δημιουργικής βιομηχανίας βασισμένης στην πολυφωνία και την διαφορετικότητα, εστιάζει τη δραστηριότητά της σε τρεις βασικούς τομείς: Συμπεριληπτική Εκπαίδευση, Υπηρεσίες Προσβασιμότητας και Παραγωγές. Απώτερος σκοπός είναι η δυνατότητα επαφής και ενασχόλησης όλων όσων το επιθυμούν με την πολιτιστική, καλλιτεχνική και δημιουργική διαδικασία, χωρίς περιορισμούς.