Αφιέρωμα στους Μen of style | Πάστα Φλώρα

Μια χρονιά σταθμός στον χώρο του φλερτ. Γιατί; Επειδή ιδρύθηκε η εταιρεία-ομάδα-παρέα Men of Style. Όπως αναγράφεται και στην ιστοσελίδα τους (https://www.menofstyle.gr/etairia-men-of-style/):

«Για κάθε αρσενικό. Για κάθε άντρα που θέλει να αλλάξει. Για κάθε σχέση που θέλει να πετύχει. Για εσένα.
Στην παρέα μας θα βρεις αξιόλογα άτομα, τα οποία έχουν ξεκινήσει από το μηδέν, για να χτίσουν στην πορεία κάτι μοναδικό, που θα βοηθήσει κάθε άντρα να ξεπεράσει τα όρια του, να ζήσει την περιπέτεια και να δει τον εαυτό του να έχει τα αποτελέσματα που θέλει σε κάθε τομέα της ζωής του.
Ξεκινήσαμε από εκεί που βρίσκεσαι κι εσύ σήμερα.
Πριν αρχίσουμε να ασχολούμαστε με την αυτοβελτίωσή μας, δεν είχαμε εμπειρίες, θάρρος και αυτοπεποίθηση με τις γυναίκες.
Ξέρουμε πώς είναι.
Και γι’ αυτό δημιουργήσαμε την nο1 Ανδρική παρέα στην Ελλάδα, με επίκεντρο το φλερτ και τις ανθρώπινες σχέσεις.
Και η παρέα μας μεγάλωσε. Και πλέον μπορούμε να σε στηρίξουμε σε κάθε σου βήμα.
Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που ξεκινήσαμε.
Και συνεχίζουμε…»

Πρόσφατα οι Men of Style εξέδωσαν το πρώτο τους βιβλίο, ένα συλλογικό έργο με τον τίτλο «Άνδρας Αξίας».

Είχα την ευκαιρία να το διαβάσω, μιας που μου το έστειλε ο ιδιαιτέρως φιλικός Σπύρος Ανδριανός, ένας από τους ιδρυτές.

Περίληψη «Άνδρας Αξίας»

«Ο Άνδρας Αξίας, είναι αυτός που έχει ξεκάθαρη εικόνα της ζωής που θέλει να δημιουργήσει και αναλαμβάνει την ευθύνη να την κάνει πραγματικότητα. Ο τρόπος που τιθασεύει τους εσωτερικούς του φόβους, οι κατευθύνσεις που δίνει στην εσωτερική του ηθική πυξίδα και οι θυσίες που είναι διατεθειμένος να κάνει προκειμένου να τοποθετήσει τον εαυτό του στην πρώτη γραμμή, είναι οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην εξέλιξή του.

Ο Άνδρας Αξίας γνωρίζει πώς να δίνει λύσεις στα προβλήματα που τον εμποδίζουν να φλερτάρει τις γυναίκες που θέλει πραγματικά. Μεταχειρίζεται συμπεριφορές που δημιουργούν έλξη και επιθυμία, ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Τολμά να αναλαμβάνει δράση με τρόπο αρρενωπό και γνωρίζει πώς να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του την ώρα που τον «απειλούν». Γνωρίζει τα 6 στάδια της προσέγγισης και τα χρησιμοποιεί βήμα-βήμα μέχρι την τελική επιτυχία!

Το νέο βιβλίο δεν αποτελεί εργαλείο χειραγώγησης των γυναικών. Αντίθετα, συμβάλει στη βελτίωση των ανδρών ώστε να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους. Δεν είναι μυστικό άλλωστε ότι οι γυναίκες συχνά παραπονιούνται ότι οι άνδρες δεν τις φλερτάρουν ή το κάνουν με αδέξιο τρόπο. Ο «Άνδρας Αξίας» είναι λοιπόν το πρώτο βήμα ώστε να γίνει ξανά το φλερτ μία μαγική διαδικασία ανάπτυξης των ανθρώπινων σχέσεων».

Η γνώμη μου για το βιβλίο

Το «Άνδρας Αξίας» των Men of Style είναι συλλήβδην ένα ευχάριστο ανάγνωσμα.

Σε αυτό συμβάλλει τα μέγιστα, ο τρόπος που είναι γραμμένο και φυσικά, η επιμέλεια του βιβλίου. Τα bold γράμματα και η αρίθμηση βοηθούν να είναι ευανάγνωστο ακόμα και από ανθρώπους που δεν συνηθίζουν να διαβάζουν βιβλία.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης, το οποίο εμμένει στην σχέση μεταξύ των δύο φύλων και συγκεκριμένα, στο φλερτ και στους τρόπους προσέγγισης και έλξης.

Τονίζει την σημασία της αυτοπεποίθησης, κάτι που διέγειρε το ενδιαφέρον, μιας που το ανέλυε ως προς την γλώσσα του σώματος, το βλέμμα, την κίνηση, την στάση κτλ.

Κομμάτια που μου τράβηξαν την προσοχή ήταν, επιπρόσθετα, οι αναφορές σε μη ρεαλιστικά πρότυπα, αλλά και στο αίσθημα ευθύνης απέναντι σε συμπεριφορές και καταστάσεις.

Ο «Άνδρας Αξίας» ως βιβλίο δεν ταυτίζει το φλερτ με την κατάκτηση μιας γυναίκας ή ενός άνδρα, αλλα με το «προπύργιο για να εξελίξεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες και την σχέση που έχεις με τον εαυτό σου», κάτι που καθιστά το έργο σφαιρικό και όχι μονοδιάστατο.

Ακόμη, συνώνυμο της ερωτικής πράξης είναι για τον «Άνδρα Αξίας» «η προέκταση της συνολικής επικοινωνίας με την γυναίκα», γεγονός που δίνει μια ελπίδα ότι όσο περισσότερο διαβαστεί το βιβλίο τόσο πιθανότερο είναι να επικρατήσει αυτή η αντίληψη, την οποία βρίσκω ιδιαίτερα εύστοχη.

Μετά την ανάγνωση του βιβλίου, έμειναν στο μυαλό μου τόσο το τρίπτυχο εμπιστοσύνης, έλξης, σεβασμού όσο και η άμεση και έμμεση προσέγγιση, οι οποίες αναλύονται στις σελίδες του «Άνδρας Αξίας».

Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο βιβλίο είναι μια αξιόλογη προσπάθεια, δεδομένου ότι δεν είναι πεζό και επιφανειακό. Δεν μιλάει μόνο για το φλερτ στο επίπεδο «Πώς να βγω μαζί της ραντεβού», αλλά κάνει λόγο για βαθύτερες έννοιες, όπως η κοινωνική πρωτοβουλία και η κοινωνική νοημοσύνη.

Αν με ρωτούσατε ποια φράση θα απομόνωνα από το «Άνδρας Αξίας», θα σας έλεγα την απλή αλλά απόλυτα χρηστική φράση: «Μη περιμένεις τις ιδανικές συνθήκες»!

Συνέντευξη με τους Men of Style (Σπύρος Ανδριανός)

Πώς συναντήθηκε ο δρόμος σου με τους άλλους συνιδρυτές των “Men of Style”, Χρήστο Παπανίκα και Ανέστη Δογιβάν;

Αυτή η ερώτηση με πηγαίνει πολύ πίσω, πάνω από 10 χρόνια. Ξεκινήσαμε ως φίλοι κι έπειτα γίναμε συνέταιροι. Η αλήθεια είναι πως όπως και τώρα που λίγοι άνθρωποι φλερτάρουνε (και αυτό θέλουμε να αλλάξουμε), έτσι και τότε. Απλώς τότε ήταν ακόμα πιο λίγοι.

Μπορώ να πω ότι συναντηθήκαμε μοιραία. Πρώτα γνώρισα τον Ανέστη και μου ζήτησε να βγούμε έξω να φλερτάρουμε. Βγήκαμε, περάσαμε όμορφα, γνωρίσαμε κόσμο, κι έπειτα μου είπε: «Ξέρεις, υπάρχει και ο Χρήστος, είναι πιο έμπειρος από εμάς και ασχολείται περισσότερα χρόνια με το θέμα». Οπότε είπαμε να βγούμε οι τρεις μας. Έτσι κι έγινε.

Δέσαμε πάρα πολύ, γιατί ήταν μια ενασχόληση η οποία μας έφερε κοντά, αν και είμαστε τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες. Θελήσαμε τότε να το δείξουμε όλο αυτό που μας έφερε κοντά και σε άλλους ανθρώπους και δημιουργήσαμε τους “Men of Style”.

Πόσο σημαντικό θεωρείς το φλερτ στην σύγχρονη πραγματικότητα και γιατί;

Μπορεί πολύ εύκολα κάποιος να δει την μοναξιά που υπάρχει τριγύρω. Η σύγχρονη πραγματικότητα λέει ότι ναι μεν επικοινωνούμε ευκολότερα με την τεχνολογία και την χρήση της, αλλά βλέπουμε πολλούς ανθρώπους (άνδρες και γυναίκες) να είναι πραγματικά μόνοι ακόμα και όταν βρίσκονται σε μεγάλες παρέες.

Το φλερτ θεωρώ ότι είναι το παράθυρο στο να δημιουργήσει κάποιος ικανότητες οι οποίες θα συνδέουν αυτόν τον άνθρωπο με τους υπόλοιπους πιο εύκολα. Είναι το παράθυρο που οδηγεί τους άνδρες που αναλαμβάνουμε εμείς στον δρόμο της αυτοβελτίωσης.

Θεωρώ, επομένως, εξαιρετικά σημαντικό το να έχεις επικοινωνιακές δεξιότητες (που μία από αυτές είναι το να φλερτάρεις σωστά), οι οποίες θα σε κάνουν να επικοινωνήσεις πραγματικά και εις βάθος.

Πώς σας ήρθε η ιδέα να γράψετε βιβλίο (Άνδρας Αξίας);

Μας ζητούσε καιρό ο κόσμος να δώσουμε την αξία που δίνουμε στα βίντεο και στα άρθρα μας, και σε ένα βιβλίο. Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε στο να φτιάχνουμε ένα εγχειρίδιο, το οποίο θα προοριζόταν για τους μαθητές μας. Όμως όσο το εξελίσσαμε και το κάναμε πιο ευανάγνωστο και κατανοητό ακόμα και από άτομα που δεν ήταν μαθητές μας, οπότε είπαμε: «Αυτό πρέπει να εκδοθεί».

Ήρθαμε, λοιπόν, σε επαφή με διάφορους εκδοτικούς. Αυτοί που μας κέρδισαν ήταν οι εκδόσεις Έσοπτρον και με την βοήθειά τους φτάσαμε στην τελική τους μορφή και στην επιτυχία που βλέπετε κι εσείς.

Υπήρξαν στιγμές που θέλατε να τα παρατήσετε; Αν ναι, τι σας ώθησε να συνεχίσετε;

Υπήρξαν στην αρχή πάρα πολλές στιγμές που μας έκαναν να αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας, γιατί όταν ξεκινάς κάτι τόσο πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, υπάρχουν άνθρωποι που σε κριτικάρουν, σε αμφισβητούν. Το ζήτημα είναι ότι ήμασταν πάρα πολύ δεμένοι ο ένας με τον άλλον και ο ένας «έσμπρωχνε» τον άλλον. Μετά ήρθε και η ανταπόκριση του κόσμου, που πλέον υφίσταται σε πολύ μεγάλο βαθμό και δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουμε και να τα παρατήσουμε.

Σίγουρα υπάρχουν διάφορα σεμινάρια και συνεδρείες για όποιν/α ενδιαφέρεται. Αν, όμως, κάποιος θέλει να ενταχθεί στην ομάδα σας, μπορεί;

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που δουλεύει στους “Men of Style” ήταν είτε followers είτε μαθητές. Ειδικά για τις εκπαιδευτικές θέσεις, δηλαδή τις ομάδες των εκπαιδευτών, είναι απαραίτητο να έχει περάσει κάποιος από τα μαθήματα μας. Δεν αρκεί να είσαι εκπαιδευτής, αλλά πρέπει ταυτόχρονα να γνωρίζεις πως φλερτάρουμε εμείς.

Λειτουργούμε με ήθος, με σεβασμό προς το άλλο φύλο, ώστε συγχρόνως να υπάρχει και αυτοσεβασμός και αυτοεκτίμηση. Συνεπώς, ναι μεν μπορεί κάποιος να ενδιαφεριεί για την ομάδα μας, να μας στείλει βιογραφικό, να μας δείξει το ενδιαφέρον του, ωστόσο για την ομάδα των εκπαιδευτών συγκεκριμένα, θα πρέπει να έχει περάσει οπωσδήποτε από τα μαθήματά μας.

Αναστασία Τζημαγιώργη

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top