Αμερικανική Λογοτεχνία: 5 βιβλία που δεν πρέπει να χάσετε | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Αναστασία Παπαδοπούλου

Η αμερικανική γραφή είναι γνωστή καθώς οι συγγραφείς πάντα είχαν έμπνευση τον καθημερινό άνθρωπο, τα γεγονότα της ζωής του. Η χρήση του λόγου είναι βασισμένη σε ιστορικά, πολιτικά και κοινωνικά θέματα, άλλες φορές με εξιδανικευμένη μορφή και άλλες, με μια απλότητα που συγκινεί. Αυτήν την απλότητα προσφέρουν και τα 5 παρακάτω βιβλία του 2019 και καθηλώνουν.

1. We cast a shadow , Maurice Carlos Ruffin

Το μυθιστόρημα ακολουθεί έναν ανώνυμο ήρωα, ο οποίος παίρνει πολύ μεγάλο ρίσκο και φτάνει στα άκρα για να προστατέψει το γιο του από φυλετικές διακρίσεις κάθε είδους σε μια μεταγενέστερη αμερικανική κοινωνία. Η ευτυχία, η ηθική, οι διαπροσωπικές σχέσεις και η υπερηφάνεια κλονίζονται καθώς συλλέγει χρήματα για να κάνει το γιο του «λευκο» με τη βοήθεια μιας πειραματικής χειρουργικής επέμβασης. Εάν θέλετε να νιώσετε την αιχμηρότητα του συγγραφέα και να ζήσετε ανάμεσα σε δυο δύσκολους κόσμους τότε αυτό είναι το βιβλίο για εσάς.


2. Good Talk, Mira Jacob

Στην προσπάθεια της να απαντήσει όλες τις ερωτήσεις του γιου της ακόμα και για τον Michael Jackson, η συγγραφέας συχνά έρχεται αντιμέτωπη με αστείες αλλά και άβολες συζητήσεις μαζί του. Το βιβλίο, γραμμένο σε στυλ ημερολογίου, προσφέρει τις εμπειρίες της ως μια σύγχρονη Ινδό-Αμερικανίδα γυναίκα και τις απόψεις της για την τρέχουσα πολιτική και κοινωνική σκηνή. Οι δυο χαρακτήρες εξετάζονται μέσα από τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που κάποιες φορες καταλήγουν να είναι αναξιόπιστες.


3. Trust Exercise, Susan Choi

Το μυθιστόρημα που όλοι πρέπει να διαβάσουν. Η ιστορία μιας αποτυχημένης σχέσης, οι αμφισβητούμενες σεξουαλικές αναζητήσεις και μια ομάδα γυναικών που παλεύουν για τη συλλογική μνήμη, συνθέτουν το αντιπροσωπευτικό κείμενο της εποχής #MeToo. Κάθε σελίδα είναι και μια ξεχωριστή γροθιά για κάθε γυναίκα που κάποτε ένιωσε παγιδευμένη μέσα στην ίδια της την ιστορία.


4. American Spy, Lauren Wilkinson

Η ηθική πυξίδα στο American Spy αλλάζει συνεχώς κι η ηρωίδα πρέπει να επανεκτιμά ποιοι είναι οι καλοι και ποιοι οι κακοί. Το κομβικό σημείο είναι όταν πρέπει να αποφασίσει αν θα δεχτεί να υπηρετεί μια χώρα στην οποία θεωρείται πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Εσείς τι θα κάνατε;


5. The Nickel Boys, Colson Whitehead

Ένα βαθιά ανησυχητικό και πικρό μυθιστόρημα. Αφουγκράζεται τον κοινωνικοπολιτικό παλμό και τα γεγονότα της σύγχρονης Αμερικής και αποκόπτει την εύκολη εμπιστοσύνη του αναγνώστη προς το θρίαμβο της καλοσύνης. Τι μένει στο τέλος ; Μια σκληρή αλήθεια για το συνεχές αμερικανικό πείραμα στο καθημερινό όνειρο του ανθρώπου.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top