Διαβάσαμε: Παράδεισος Κατ’ Οίκον-Δελίνα Βασιλειάδη | Παστα Φλώρα

Αλήθεια, μπορούν όλοι να ερμηνεύσουν την έννοια του χρόνου με τον ίδιο τρόπο; Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αντιμετωπίζονται όμοια από όλους τους ανθρώπους, ή μήπως ο καθένας δίνει άλλη βαρύτητα ανάλογα με τα γεγονότα που τα σημαδεύουν και συνοδεύουν; Έχουν όλοι την ίδια αίσθηση της ταχύτητας του χρόνου και της φθοράς που επιφέρει;

Η Δελίνα Βασιλειάδη έγραψε ένα θεατρικό έργο, το Παράδεισος κατ’ οίκον, προσεγγίζοντας τα παραπάνω και συνάμα κάνοντας ένα παιχνίδισμα με τον χρόνο μέσω των ηρώων, οι οποίοι ποικίλλουν σε ηλικία, επάγγελμα, φύλο, βιώματα. Τα μηνύματα που απορρέουν είναι πολλά και πολλαπλά. Ένα από τα πιο σημαντικά; «Ζήσε το τώρα, αλλά μην αφήνεις τις αναμνήσεις να χαθούν…»


Τέσσερις ετερόκλητοι άνθρωποι –η Ελένη, η Μαρκέλλα, ο Νίκος και ο Αντρέας– βρίσκονται να «συγκατοικούν» ξαφνικά και όμως η ζωή τους μοιάζει να είναι κοινή από πάντοτε.

Ο χρόνος περνά και οι τέσσερίς του ολοένα και έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν. Το μέλλον μοιάζει τόσο στάσιμο. Πόσα ήθελαν να πουν, να κάνουν και τελικά τα άφησαν βορά στο χθες.

 «Ό,τι και να κάνεις, θα βρεθείς πάλι εδώ. Στο τώρα», λέει η συγγραφέας, δια στόματος Ελένης, και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε.

Ένα θεατρικό έργο που παίζει με τον χρόνο και τη σχέση που έχουμε μαζί του. Οι στιγμές περνάνε, αλλά εμείς πάντοτε επικεντρωνόμαστε σε κάτι έξω από αυτές. Οι αναμνήσεις μάς κυριεύουν. Μας φέρνουν πίσω σε εκείνες τις στιγμές που χάσαμε.

Μέσα από έξι πράξεις, η Δελίνα Βασιλειάδη καταφέρνει να μας κινητοποιήσει. Να μας κάνει να σταθούμε για λίγο. Το οξύμωρο βίωμα του χρόνου που κυλά, με εμάς στο κέντρο.

Ένα απολαυστικό θεατρικό κείμενο, που έχει όλα τα φόντα για να αποτυπωθεί έξοχα επί σκηνής!


Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ | ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ

 

 

 

 

 

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top