Διαβάσαμε: Το Κορίτσι του Καιρού – Κατερίνα Τσεμπερλίδου

Μέσα σε μια θύελλα αλλαγών, υπάρχει αγάπη που μπορεί να μείνει όρθια;

Την ημέρα που η Στεφανία επαναπροσλαμβάνεται, για ένα καλοκαίρι, στην παλιά της δουλειά στην τηλεόραση ως εκφωνήτρια του καιρού, ο άντρας της ο Θοδωρής χάνει τη δική του. Τώρα οι ρόλοι αντιστρέφονται. Εκείνη φέρνει τα λεφτά στο σπίτι, ενώ εκείνος σιδερώνει, μαγειρεύει μπιφτέκια και πηγαίνει τα παιδιά στη στάση για να περάσει το σχολικό να τα πάρει.

Στο μεταξύ, η Βάλια, εκπαιδευόμενη στην εταιρεία όπου δούλευε ο Θοδωρής, έχει βάλει στο μάτι τον γοητευτικό πρώην συνάδελφό της. Την ίδια εποχή, ξαναγυρίζει, διεκδικώντας την αγάπη του γιου του, ο πατέρας του Θοδωρή, που είχε φύγει από το σπίτι, εγκαταλείποντας γυναίκα και γιο, τεσσάρων ετών τότε.

Αλλά και ο οικονομικός διευθυντής στο κανάλι όπου εργάζεται η Στεφανία θεωρεί αυτονόητο πως κάθε εργαζόμενη πρέπει να ανταποκρίνεται στις ερωτικές του διαθέσεις. Η δε προϊσταμένη της θέλει να τη βγάλει από τη μέση για να βάλει στη θέση της τη βαφτισιμιά της.

Οι πειρασμοί, οι δυσκολίες και τα μυστικά εμφανίζονται από παντού. Η αντιστροφή των ρόλων κινδυνεύει να διαλύσει τον γάμο του ζευγαριού. Πόσο ευάλωτοι είναι στις αλλαγές; Άραγε, θα επαναλάβουν τα λάθη των γονιών τους ή θα προχωρήσουν στη ζωή τους μέσα από ισχυρούς δεσμούς αγάπης;

Ένα δυνατό, συναρπαστικό μυθιστόρημα για την εύθραυστη ισορροπία των σχέσεων.


Την Κατερίνα Τσεμπερλίδου τη γνωρίσαμε από το πρώτο της πόνημα με τίτλο «Όχι πια σεξ, μόνο φίλοι», μια σειρά διηγημάτων, και την ξανά βρίσκουμε τώρα με το βιβλίο «Το Κορίτσι του Καιρού», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Ένα βιβλίο που πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις και διαβάζεται ευχάριστα. Με γλώσσα καθημερινή, όπως άλλωστε και οι ήρωες του βιβλίου, η συγγραφέας ψυχογραφεί τους ήρωές της και βάζει τον αναγνώστη μέσα στις σκέψεις και τις ζωές τους.

Οι ζωές του Θοδωρή και της Στεφανίας εμπεριέχουν έντονα το στοιχείο της πραγματικότητας. Δεν μας παρουσιάζονται ωραιοποιημένες, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε μυθιστορήματα του είδους, αλλά μέσα από έναν γρήγορο ρυθμό γινόμαστε μάρτυρες των διακυμάνσεων του έγγαμου βίου.

Πώς αντιμετωπίζει ο καθένας μας το ζήτημα τη απιστίας σε μια σχέση, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Οι ήρωες του βιβλίου, μεταξύ άλλων, παλεύουν με την εσωτερική ηθική και τις επιθυμίες τους. Τα πάθη που γίνονται προκλήσεις.

«Το Κορίτσι του Καιρού» είναι ένα σύγχρονο μυθιστόρημα, που καταπιάνεται με όλα τα ζητήματα που απασχολούν τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες. Διαβάζοντάς το, σίγουρα θα βρείτε αρκετά σημεία με τα οποία θα ταυτιστείτε, σημεία με τα οποία θα νευριάσετε με τους πρωταγωνιστές, σημεία που θα σας αγγίξουν.

Ένα βιβλίο που θα απολαύσετε!

 

Διαβάστε ένα απόσπασμα του βιβλίου ΕΔΩ 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top