Διαβάσαμε: Το λάθος αστέρι – John Green  | Πάστα Φλώρα

Το λάθος αστέρι – John Green

Η Χέιζελ Γκρέις είναι μια έφηβη που πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα, μια αθεράπευτη μορφή καρκίνου. Ο πρόωρος θάνατος για εκείνη δεν αποτελεί μονάχα μια πιθανότητα αλλά ένα τετελεσμένο γεγονός. Ζει με τους γονείς της και οι κύριες της ασχολιες είναι να παρακολουθεί America’s Next Top Model, να διαβάζει το ίδιο βιβλίο ξανά και ξανά και να παρεβρίσκεται στις συνεδριάσεις μιας ομάδας υποστήριξης καρκινοπαθών.

Σε μια από αυτές τις συνεδρίες θα γνωρίσει τον Ογκάστους έναν γοητευτικό νεαρό του οποίου ο καρκίνος του στοίχησε το πόδι του. Σιγά σιγά θα αρχίσουν, να αναπτύσσονται ερωτικά συναισθημάτα μεταξύ τους και ο ένας θα βρει στο πρόσωπο του άλλου την αδερφή ψυχή του ώσπου μια απρόσμενη αποκάλυψη θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή τους.

Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο γλυκό και παράλληλα πικρό, του οποίου η καινοτομία και η επιτυχία έγκειται στον συνδιασμο μιας ιστορίας αγάπης με μια θανατηφόρα ασθένεια. Οι χαρακτήρες είναι άψογα σκιαγραφημένοι με αποτέλεσμα οι αναγνώστες, να μπορούν να ταυτιστούν μαζί τους και να βιώσουν τις χαρές, τα πάθη, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους.

Όλοι οι χαρακτήρες έχουν πολύ ιδιαίτερο χιούμορ και δεν παραδίδονται στην κατάσταση τους, αναλώνοντας τον χρόνο που τους απομένει, θρηνώντας για την ζωή που δεν πρόλαβαν να ζήσουν. Ο έρωτας μεταξύ των δύο πρωταγωνιστων ξεδιπλώνεται πολύ ρεαλιστικά και ομαλά χωρίς υπερβολές οι οποίες αναμφίβολα, θα κατέστρεφαν την ιστορία.

Ακόμη το βιβλίο θα σας βάλει σε πάρα πολλούς ηθικούς και φιλοσοφικούς προβληματισμούς και να αναλογιστείτε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε τη ζωή.

Τέλος κάτι που με εντυπωσίασε στο βιβλίο ήταν, οτι ο συγγραφέας ισορροπεί άψογα μεταξύ της ασθένειας και του εφηβικού έρωτα χωρίς, να γίνει μελοδραματικός (πράγμα ιδιαίτερα εύκολο λόγω της θεματολογίας του βιβλίου) αλλά παράλληλα χωρίς, να φοβάται να περιγράψει τη ζωή και τα πάθη ενός καρκινοπαθούς και δίνει ελπίδα στους αναγνώστες του δημιουργώντας ένα μυθιστόρημα που αντιμάχεται το σκοτάδι αλλά δεν είναι ουτοπικό.

Βαθμολογία: 9/10

Ιωάννα Δημητσάνου

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top