Μέχρι να περιμένεις την επόμενη σεζόν…Διάβασε! | Πάστα Φλώρα

Μέχρι να περιμένεις την επόμενη σεζόν…Διάβασε!

*Ή αλλιώς, βιβλία που θα λατρέψουν οι οπαδοί μερικών σειρών του Netflix

Αν τελείωσες το The Alienist:

Aν λοιπόν πράγματι είδες μία σειρά για έναν κατά συρροή δολοφόνο και έναν ψυχίατρο που προσπαθεί να εξηγήσει τη συμπεριφορά του, και ψάχνεις ένα παρόμοιο βιβλίο να διαβάσεις, τότε μπορώ να προτείνω ανεπιφύλακτα το A Madness So Discreet της Mindy McGinnis.

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Αμερική του 1890 (όπως ακριβώς και το Alienist), και αναφέρεται σε μία κοπέλα, τη Γκρέις, η οποία βρίσκεται σε μία ψυχιατρική κλινική, για να κρατήσει το στόμα της κλειστό για μια σειρά από φρικτά γεγονότα που σχετίζονται με την παιδική της ηλικία. Όταν ζητάει από τον ψυχίατρο Δρ. Θόρνχολλοου να της κάνει λοβοτομή, ώστε να ξεχάσει τις μνήμες της, εκείνος της προτείνει να αναζητήσει την κάθαρση μέσα από το να τον βοηθήσει να εξιχνιάζει φόνους.

Εκτός από τα παρόμοια θέματα, την ίδια ατμόσφαιρα και τους ίδιους περίπλοκους χαρακτήρες, όπως ακριβώς το Alienist, έτσι και το A Madness So Discreet προσπαθεί να εμβαθύνει στο τι μπορεί να ωθήσει έναν άνθρωπο στο φόνο, αν κάποιος γεννιέται ή γίνεται βίαιος και αν είναι ή όχι θεμιτά μέσα όπως η θανατική ποινή.

Αν σου λείπει το Stranger Things:

Aν πάλι ανήκεις σε όσους περιμένουν αγωνιωδώς την τέταρτη σεζόν του Stranger Things, ξαναβλέποντας τις άλλες τρεις, ευτυχώς υπάρχει κάτι και για σένα.Το Τhe Raven Boys της Maggie Stiefvater, παρότι δεν σχετίζεται με εξωγήινα όντα, παράξενες διαστάσεις και κρατικά μυστικά, σχετίζεται με μια πόλη γεμάτη παράξενα συμβάντα, ανθρώπους που μπορούν να επικοινωνήσουν με τα όνειρα και μία παρέα εφήβων οι οποίοι επιζητούν κάτι διαφορετικό.

Η ιστορία ξεκινάει με την Μπλου, μεγαλωμένη σε ένα σπίτι όπου ζουν μονάχα γυναίκες μέντιουμ που  γνωρίζει ότι κάποια στιγμή στη ζωή της θα σκοτώσει εκείνον που θα αγαπήσει. Η μοίρα την ενώνει με τέσσερα αγόρια που αναζητούν έναν θαμμένο αρχαίο βασιλιά και πιστεύουν ότι η ενέργειά του επηρεάζει την πόλη τους. Παράλληλα δημιουργούνται καταστάσεις όπως φαντάσματα, παράξενα κλιματικά φαινόμενα και αντικρουόμενα αισθήματα στους ανθρώπους.

 Όπως ακριβώς και το Stranger Things, έτσι και αυτή η αξιαγάπητη τετραλογία έχει δυνατές φιλίες, περιπέτεια και ένα αίσθημα μιας παλαιότερης εποχής, όπου μπορούσες να τρέξεις στα δέντρα, να μείνεις σε μέρη με φώτα νέον και να κυνηγήσεις τέρατα.

Αν πάλι σου αρέσει το Τhe Umbrella Academy

Aυτή μάλλον είναι η αγαπημένη μου πρόταση, γιατί η συγκεκριμένη σειρά είναι γεμάτη υπέροχους χαρακτήρες, υπερδυνάμεις και περίπλοκη άποψη για τη δικαιοσύνη και τη δράση.

 Για αυτό λοιπόν, θα ήθελα να προτείνω κάτι αντάξιό της, το Renegades της Marissa Meyer, το οποίο διαδραματίζεται σε μια φανταστική πόλη, τη Gatlon.

Πρωταγωνίστρια  είναι η Νόβα Αρτίνο, μία νεαρή με υπερδυνάμεις που, αφού είδε την οικογένειά της να σκοτώνεται όταν ήταν πολύ μικρή, έφτασε στο συμπέρασμα ότι οι σούπερ ήρωες που προστατεύουν την περιοχή είναι στην πραγματικότητα εγωιστές, και πρέπει να πεθάνουν.

Τόσο το Umbrella Academy όσο και το Renegades, εκτός από μια εξαιρετική ομάδα και ίσες ποσότητες δράσης και χιούμορ, έχουν επίσης εξαιρετική εκπροσώπηση της απώλειας, του τραύματος και της δύναμης που έχουμε μέσα μας, καθώς και τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους την προσεγγίζουμε.

 

Μαρία Επισκόπου

https://www.instagram.com/sortofafairytale/

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top