4 «Διαφορετικά» Μουσεία της Αθήνας για φθινοπωρινή βόλτα | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Ράνια Παγούδη

Η επιστροφή στην Αθήνα μετά το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών είναι γεγονός, οι περισσότεροι έχουμε επιστρέψει στις καθημερινές μας υποχρεώσεις, όμως ο καιρός είναι ακόμα καλός και η Αθήνα, μας καλεί να βγούμε έξω, να περπατήσουμε και να ανακαλύψουμε τα μουσεία της. Ας δούμε ορισμένες επιλογές που έχουμε για να αξιοποιήσουμε τα Σαββατοκύριακα μας.

Πλωτό Ναυτικό Μουσείο: Θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ»

Ιδανική βόλτα δίπλα στη θάλασσα αφού το μουσείο βρίσκεται εντός της Μαρίνας Φλοίσβου. Το ιστορικό Θωρηκτό Αβέρωφ ήταν η ναυαρχίδα του ελληνικού στόλου που διέπρεψε κατά την διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων (1912-1913) με Ναύαρχο τον Παύλο Κουντουριώτη.

Η πρόσβαση είναι εύκολη, είτε με το αμάξι, είτε με τα μέσα μεταφοράς (λεωφορεία – τραμ). Το ωράριο λειτουργίας είναι το παρακάτω : Τρίτη έως Παρασκευή 09.00-14.00, Σάββατο και Κυριακή 10.00-17.00,Δευτέρα κλειστό.

Η είσοδος είναι 3 ευρώ και 1,5 το φοιτητικό. Αξίζει να το επισκεφθείτε και να περιπλανηθείτε μέσα στο ένδοξο αυτό πλοίο, ένα κομμάτι ζωντανής ιστορίας. http://averof.mil.gr/

Μουσείο Ηρακλειδών

Στο Θησείο βρίσκεται το Μουσείο των Ηρακλειδών που έχει μετεξελιχθεί σε διαδραστικό κέντρο εκλαΐκευσης της επιστήμης και σε τεχνολογικό Μουσείο που εστιάζει στην αρχαιότητα, με έμφαση στα επιτεύγματα των Αρχαίων Ελλήνων.

Βασιζόμενο στη φιλοσοφία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που το ίδιο καθιέρωσε, στο τρίπτυχο δηλαδή Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά, συνεχίζει να προσφέρει σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και ενήλικες πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα με αφορμή και έμπνευση την έκθεσή του «ΕΥΡΗΚΑ, Επιστήμη, Τέχνη και Τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων».

Διεύθυνση Ηρακλειδών 16 και Απ. Παύλου 37. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Τρίτη 10:00-15:00, τελευταία είσοδος στις 14:00 Τετάρτη έως Κυριακή 10:00-18:00, τελευταία είσοδος στις 17:15.

Γενική είσοδος 7,00 € ενιαίο εισιτήριο και για τα δυο κτήρια 4,00 € εισιτήριο για ένα κτήριο της επιλογής του επισκέπτη (στο εισιτήριο κτηρίου δεν ισχύει μειωμένο) Μειωμένο* εισιτήριο: 5,00 €. Συνδυάζεται άψογα με βόλτα στα βραχάκια της Πνύκας. https://herakleidon-art.gr/

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Στο κέντρο της Αθήνας Ιουλιανού 33-35 & Γ΄ Σεπτεμβρίου 74-75 βρίσκεται το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου το οποίο καταλαμβάνει 5.000 τ.μ. σε ένα κτίριο μοναδικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής.

Είναι αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην εξέλιξη του αυτοκινήτου περιλαμβάνοντας περισσότερα από 110 εκθέματα από τα τέλη του 19ου αιώνα έως και τα τέλη του 20ου.

Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή : 10:00 – 14:00 Σάββατο & Κυριακή : 11:00 – 18:00. Γενική είσοδος 8,00 €, μειωμένη 5,00 €. http://www.hellenicmotormuseum.gr/el/

Μουσείο σχολικής ζωής και εκπαίδευσης

Σε ένα ιδιαίτερο διατηρητέο, νεοκλασικό κτίριο του 1850, στην οδό Τριπόδων 23, στην Πλάκα, στεγάζεται το Μουσείο σχολικής ζωής και εκπαίδευσης. Στόχος του Μουσείου είναι η διάσωση, η έρευνα και η μελέτη της ιστορίας της εκπαίδευσης και των σχολείων.

Οι επισκέπτες, θα γνωρίσουν όχι μόνο την ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης και των σχολικών βιβλίων αλλά θα ακούσουν και την ιστορία της ομορφότερης ίσως περιοχής της Αθήνας, της Πλάκας και της οδού Τριπόδων, του αρχαιότερου δρόμου της αρχαίας Αθήνας.

Το Μουσείο ξυπνάει μνήμες, νοσταλγία και συγκίνηση από τα σχολικά χρόνια. http://www.ekedisy.gr/

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top