5 βιβλία που θα μας ταξιδέψουν | Πάστα Φλώρα

Αναμφισβήτητα διανύουμε μια περίοδο δύσκολη και εξαιρετικά αγχωτική για τους περισσότερους. Με συχνές και πολλές απαγορεύσεις. Έχουμε περιοριστεί αρκετά και είναι φυσιολογικό αυτό να δημιουργεί άγχος και ένταση. Ωστόσο, μερικές φορές το μυαλό μπορεί να ξεφύγει από ότι του προκαλεί δυσφορία και να κάνει τα δικά του ταξίδια. Μπορούμε αν το επιθυμούμε να πάμε παντού, ακόμα και σε εκείνο το μέρος που θέλαμε από παιδιά.

Μπορούμε να ταξιδεύουμε συνέχεια, να είμαστε με τις αποσκευές ανά χείρας. Να γνωρίζουμε τόσο καλά τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, σαν να δουλεύουμε κάθε μέρα σε αυτά. Ως αθεράπευτη λοιπόν βιβλιοφάγος, σκεφτικά να μοιραστώ μερικά από αυτά τα βιβλία που με έκαναν να ταξιδέψω και να ξεφύγω για λίγο από την καθημερινότητά μου.

  • Το Δώρο του Στέφανου Ξενάκη: Το Δώρο είναι ένα βιβλίο, που σε ταξιδεύει με έναν διαφορετικό τρόπο. Είναι από τα βιβλία εκείνα που σε παρασέρνουν σε ένα εσωτερικό, απόλυτα προσωπικό ταξίδι. Οι ιστορίες του είναι η αφετηρία για μια εσωτερική αναζήτηση, μια αξιολόγηση των σκέψεων και αποφάσεων μας. Ένα βιβλίο που μας υπενθυμίζει ότι «η ίδια η ζωή είναι ένα Δώρο».

  • Ταξίδι στη Βενετία της Λένα Μαντά: Το βιβλίο αυτό είναι, δεν είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος. Αποτελεί μια μεγάλη απόδειξη ότι κάθε φορά που δεν μας ικανοποιεί αυτό που ζούμε, η λύση είναι ένα ταξίδι στην Πόλη των Γόγηδων ή σε όποια κάποια άλλη ευρωπαϊκή πόλη. Πραγματικό ή νοερό.

  • Ουρανόεσσα του Κώστα Κρομμύδα: Επόμενος σταθμός η Σαμοθράκη. Ένα ταξίδι που ξεκινάει λίγο μετά το τέλος του πόλεμου. Στο νησί της θεάς Νίκης. Εκεί που ένας αρχαιολόγος έρχεται αντιμέτωπος με μυστηριακές τελετές και καλά κρυμμένα μυστικά, που παντρεύουν θεούς και ανθρώπους σε ένα κοινό παρόν. «Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που σε ταξιδεύει, σε μαγεύει και σε μαθαίνει».

  • Μια Νύχτα Ακόμη του Κώστα Κρομμύδα: Τελικά πότε επιλέγουμε να κάνουμε ένα ταξίδι; Μήπως κάτι δεν έχουμε καταλάβει καλά; Άλλο ένα μυθιστόρημα, που η ηρωίδα αποφασίζει να κάνει ριζικές αλλαγές στη ζωή της και να φύγει μακριά από όλους και από όλα. Γιατί τελικά, όπως σημειώνει και ο συγγραφέας «Πολύ αργά θα καταλάβεις πως τα καλύτερα ταξίδια είναι αυτά που δεν έκανες ποτέ· που δεν τόλμησες, που δεν έζησες».

  • Πιάσε τ’ Άστρα της Ζωής της Ζοέλ Λοπινό: Αυτή τη φορά πάμε μέχρι την μαγευτική Κρήτη, συγκεκριμένα στην πόλη των Σφακίων. Η ηρωίδα δραπετεύει από την γεμάτη υποκρισία πραγματικότητά της και αποφασίζει να ταξιδέψει μέχρι την Κρήτη και να αναζητήσει τις ρίζες της. Το ταξίδι θα είναι πρωτόγνωρο και μαζί με την ηρωίδα μας θα περιπλανηθούμε και θα γνωρίσουμε τις ομορφιές που κρύβει η Μεγαλόνησος. Ένα μυθιστόρημα που υμνεί την ομορφιά της ζωής.

 

  Κατερίνα Ζάχαρη

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top