Αντίο Κώστα Βουτσά | Πάστα Φλώρα

Γοητευτικός, πληθωρικός, μπριόζος, με εξαιρετικό και έξυπνο χιούμορ.

Ένας από τους «μεγάλους» ηθοποιούς, που μας κρατούσε και θα συνεχίσει να μας κρατάει την καλύτερη συντροφιά τα απογεύματά μας. Που είχαμε ταξιδέψει πολλές φορές μαζί του, σε εκείνη…τη «χρυσή» εποχή. Τον γνωρίζαμε προσωπικά, ήταν ο Κωστάκης μας και ο Ανδρέας….με το κότερο, στο Κορίτσια για φίλημα. Ήταν ο Κλέαρχος με την κιθάρα του και την ατάκα «Φσστ μποινγκ», στο Κάτι να καίει. Ήταν ο Τζακ….με τα φουντούκια του και τους κεφτέδες, στη Νύχτα γάμου. Ήταν δικός μας Λευτεράκης από την Πάτρα, στο Ο φίλος μου ο Λετεράκης. Ήταν ο Άρης που είχε ερωτευτεί τη Ζωίτσα στο Τέντυ μπόι… αγάπη μου. Ήταν και ο Μπάμπης, που ζητούσε από την Κατίνα να του φέρει σαλαμάκι, στον Γόη. Ήταν πολλοί ακόμα, γιατί η λίστα είναι πολύ μεγάλη…και εμείς τους ξέραμε όλους. 

Ηθοποιός, κωμικός, άνθρωπος του θεάματος, ο Κώστας Βουτσάς διέγραψε τεράστια, επιτυχημένη καριέρα για πολλές δεκαετίες.

Ήταν από τους σταρ που σημάδεψαν τον χώρο του θεάματος. Συνδέθηκε με τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ οι ρόλοι που ενσάρκωσε και οι κορυφαίες στιγμές του μπροστά στην κάμερα δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Με τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα του, την ανάλαφρη διάθεσή του, με το μπριόζικο παίξιμό του, δημιούργησε ένα ιδιαίτερο τύπο κωμικού ηθοποιού, που αποτελεί εγγύηση γέλιου και αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό. Θεωρείται ως ένα από τα σύμβολα της χρυσής εκείνης εποχής, αλλά ανέδειξε το υποκριτικό του ταλέντο και σε πιο απαιτητικούς ρόλους στον κινηματογράφο και το θέατρο.

Ένας αιώνιος έφηβος, που δεν το έβαζε ποτέ κάτω, που απόλαυσε και γλέντησε την κάθε στιγμή στη ζωή του. Γεννήθηκε τον Δεκέμβρη του 1931 στη Αθήνα, από προσφυγική οικογένεια με καταγωγή από τους Επιβάτες Ανατολικής Θράκης. Έφυγε σήμερα το πρωί, με το κότερό του και πήγε να συναντήσει την Αλίκη, τον Ντίνο, τη Ρένα και την υπόλοιπη παρέα.

Αντίο Κώστα Βουτσά

Κατερίνα Ζάχαρη

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top