DARK: Όταν όλα τελικά συνδέονται | Πάστα Φλώρα

Η σειρά DARK για να είμαι ειλικρινής στην αρχή μου φαινόταν αδιάφορη. Δεν είχα μπει καθόλου στον κόπο να κοιτάξω ούτε το τρέιλερ. Δεν με τραβούσε μέχρι που πέρσι μου άνοιξε τους κόσμους της, και πραγματικά μετάνιωσα για την αρχική μου σκέψη.

Η πρώτη σεζόν ξεκίνησε το 2017 και ολοκληρώθηκε το 2020. Συναντούμε τον νεαρό Γιόνας και προσπαθούμε να κατανοήσουμε την ύπαρξη όλων των χαρακτήρων της σειράς. Δεν θα σας αναλύσω τα οικογενειακά δέντρα σε διάφορες διαστάσεις που προβλήθηκαν και στις τρεις σεζόν, αλλά θα σας αφιερώσω λίγα λόγια για την φευγάτη λογική μου.

Παρακολουθώντας τους δυο πρώτους κύκλους είχα κολλήσει όπως και πολύς κόσμος για το τι γίνεται με όλους τους χαρακτήρες στη σειρά. Έφταιγε τελικά ο Γιόνας για όλα αυτά τα παράλληλα σύμπαντα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους; Έφταιγε το εργοστάσιο; Το θέμα του εργοστασίου μου θύμισε τόσο πολύ την υπόθεση με το Τσέρνομπιλ. Πως όμως μια ενέργεια μπορεί να μεταφέρει έναν άνθρωπο σε κόσμους που δεν έχει ζήσει; Η Μάρτα γιατί ήθελε να σταματήσει τον Γιόνας; 

Είχα φτάσει σε σημείο να μπλέξω και εξωγήινους στην υπόθεση, αλλά αυτό δεν συνέβη. Μου είχε μπει η σκέψη ότι η Μάρτα θα μπορούσε να είναι ο Γιόνας σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν.

Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί ο εαυτός μας να είναι διαφορετικό φύλο από αυτό που νομίζουμε στην τωρινή μας κατάσταση. Όμως όλα κύλησαν αλλιώς στον τελευταίο κύκλο. Ίσως να κούρασε αρκετούς, μα εμένα προσωπικά μου λύθηκαν άπειρες απορίες για τα κενά που είχαν οι δυο προηγούμενοι κύκλοι.

Ο Γιόνας ήταν η πλευρά του κακού (Άνταμ: σκοτεινή πλευρά) και η Μάρτα η πλευρά της δημιουργίας (Εύα: φωτεινή πλευρά). Έξυπνη ιδέα το θέμα της Βίβλου με τον Αδάμ και την Εύα: η καταστροφή και η δημιουργία.

Σίγουρα υπάρχει επιστημονική εξήγηση, αλλά την αφήνω στους ειδικούς και σας εκφράζω την δική μου άποψη, ένα άτομο που το μυαλό του πάει πολύ μακριά.

Και οι δυο χαρακτήρες προσπαθούσαν να σώσουν τους αγαπημένους τους από την Αποκάλυψη. Όλα αυτά τα έκαναν στο όνομα της αγάπης. Η αγάπη όμως είχε διαφθαρεί με την ματαιοδοξία της γνώσης. Είχαν φτάσει να θεωρούν τον εαυτό τους θεό και ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δρώμενα μέσω των μηχανών του χρόνου.

Τίποτα όμως δεν λησμονείται αν δεν έχει συγχωρεθεί. Όλα θα ξεκινήσουν από τον ανώτερο εαυτό μας. Φυσικά είχα γράψει κείμενο στο προσωπικό μου blog με τίτλο Ο ανώτερος εαυτός, επηρεασμένη από την σειρά (μπορείτε να το βρείτε εδώ)

https://hmerologiooneiron.wordpress.com/2019/11/18/%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%cf%8e%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%82_-ellada-kralli/

Όλες οι προσπάθειες ήταν μάταιες όταν συνειδητοποίησαν οι χαρακτήρες μας ότι η ύπαρξη τους ήταν ένα σφάλμα στο Μάτριξ. Σαν φύλακες άγγελοι προειδοποιούν μια τρίτη πραγματικότητα σταματώντας την συνεχόμενη εφιαλτική μαύρη τρύπα που ζούσαν. Καμία καταστροφή δεν ήρθε…κανένας δεν πέθανε…κανένας δεν πόνεσε.

Το τελευταίο επεισόδιο θυμίζει την ταινία Interstellar και κατευθείαν μου ήρθε στο νου η φράση: «It was you.You were my ghost», καθώς ο Γιόνας και η Μάρτα έβλεπαν τους παιδικούς εαυτούς να τους κοιτούν σαν φαντάσματα μέσα από μια ντουλάπα. Μου άρεσε πριν χαθούν στο άπειρο που είπε ο Γιόνας στη Μάρτα: We are a perfect match,never believe anything else”. Ήταν το καλύτερο φινάλε για μένα.

Η αγάπη νικάει τα πάντα και αναγεννιέται μέσα στον άπειρο χρόνο και χωροχρόνο. Η σειρά τελειώνει στο σύμπαν που έπρεπε, με τη μητέρα του Γιόνας που τον κυοφορούσε, να βιώνει μια κατάσταση dejavou και να εκφράζει με απλά λόγια ότι παρακολουθήσαμε μέχρι τώρα, βλέποντας μόνο ένα κίτρινο μπουφάν που ήταν ακουμπησμένο σε μια καρέκλα. Οι τελευταίες τις λέξεις ήταν ότι το Γιόνας είναι ωραίο όνομα για το παιδί που θα φέρει στον κόσμο.

Η σειρά είχε πολύ καλές εμπνεύσεις από την ελληνική μυθολογία με την Αριάδνη και τον Θησέα που προσπαθούσε να τον σώσει από τον λαβύρινθο και επίσης από την Βίβλο που ανέφερα πιο πάνω.

Οι άνθρωποι γενικά μετανιώνουν για τις παρελθοντικές πράξεις τους και πάντα έλεγαν και λένε ότι μακάρι να είχαν μια μηχανή του χρόνου ή να γύριζαν τον χρόνο πίσω και να άλλαζαν τις καταστάσεις. Καμία μηχανή του χρόνου δεν μπορεί να εμποδίσει ένα γεγονός αν είναι να συμβεί σε οποιαδήποτε πτυχή της πραγματικότητας.

Σημασία έχει το παρόν και πως δημιουργούμε το κοντινό μέλλον. Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι αγάπη θα υπάρχει για πάντα και σίγουρα με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα φέρει τις “αδελφές ψυχές” πάλι κοντά ακόμα και αν περάσουν έτη φωτός.

Εσείς είδατε την σειρά DARK; Τι αντίκτυπο σας άφησε; Θα μου άρεσε να μοιραζόμασταν τις απόψεις μας. Που ξέρετε ίσως με συναντήσετε σύντομα με άλλο θέμα από αγαπημένη σειρά!

Ελλάδα Κράλλη

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top