Διαβάσαμε: Χάραξε το σημάδι – Βερόνικα Ροθ | Πάστα Φλώρα

Σ’ έναν πλανήτη όπου δεσπόζουν η βία και η εκδίκηση, σ’ έναν γαλαξία όπου κάποιοι ευνοούνται από τη μοίρα, όλοι αναπτύσσουν ένα χάρισμα ρεύματος, μια μοναδική δύναμη που μπορεί να διαμορφώσει το μέλλον. Ενώ οι περισσότεροι επωφελούνται από αυτό το χάρισμα, o Άκος και η Σάιρα παραμένουν ευάλωτοι στον έλεγχο. Μπορούν, άραγε, να απαιτήσουν πίσω τη μοίρα και τη ζωή τους και να αποκαταστήσουν την ισορροπία των δυνάμεων σ’ αυτόν τον κόσμο;


Έχοντας διαβάσει και απογοητευτεί από την προηγούμενη και γνωστότερη τριλογία της Βερόνικα Ροθ “Απόκλιση”, δεν είχα ιδιαίτερες προσδοκίες ,όταν ξεκίνησα το βιβλίο της “Χάραξε το σημάδι” ,παρόλα αυτά το βιβλίο κατάφερε να με κερδίσει από τις πρώτες κι όλας σελίδες και να καταταχθεί στα αγαπημένα μου για το 2019. Ο κόσμος που χτίζει η συγγραφέας ξεδιπλώνεται γύρω σου και οι λεπτομερείς και παραστατικές περιγραφές της σε κάνουν να νοιώσεις μέρος αυτού, ενώ η γεμάτη δράση και ανατροπές πλοκή σε συνδυασμό με τον τρόπο γραφής σε κρατάνε σε διαρκή αγωνία, αποτρέποντας σε να πάρεις τα μάτια σου από το βιβλίο.

Λάτρεψα την ιδέα των μοιρών καθώς με έκανε να αναρωτιέμαι διαρκώς τις πιθανές εκδοχές της ιστορίας ,οι οποίες θα κατάφερναν να ικανοποιήσουν τις μοίρες όλων των ηρώων, όπως και την επιλογή του χαρισματος του κάθε χαρακτήρας, διότι ήταν όλα πρωτότυπα και άψογα συνδεμένα με την προσωπικότητα τους.

Όλοι οι χαρακτήρες ήταν απίστευτα καλογραμμένοι και χτίζονταν κατά τη διάρκεια του βιβλίου, ενώ παράλληλα η συγγραφέας αποκαλύπτοντας μας βιώματα τους από το παρελθόν αιτιολογούσε τις πράξεις, τα κίνητρα και την εξέλιξη τους. Η αγαπημένη μου είναι η Σάιρα, η οποία ξεφεύγει από τη συνηθισμένη εκδοχή της πρωταγωνίστριας βιβλίου φαντασίας -που τόσο απεχθάνομαι- και εξελίσσεται από ένα υποχείριο στα χέρια του αδερφού της στον πιο ενδιαφέροντα χαρακτήρα του βιβλίου.


Έξυπνη, δυναμική, ετοιμόλογη, ανιδιοτελής, σαρκαστική, γενναία, με εκπληκτικές ικανότητες στη μάχη και απόλυτη αφοσίωση στους ανθρώπους που αγαπά, στέκεται αλύγιστη απέναντι σε κάθε κακουχία και καταφέρνει να ξεπεράσει οποιαδήποτε δυσκολία μόνη της, δίχως να επιζητά την σωτηρία από κάποιον εξωτερικό παράγοντα, χωρίς παράλληλα να παρουσιάζεται τέλεια, εξιδανικευμένη και αλάνθαστη, αποτελεί για μένα την ιδανική πρωταγωνίστρια.

Τέλος ο έρωτας μεταξύ των δύο βασικών ηρώων αναπτύσσεται ρεαλιστικά ,ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να τον εκλάβει ,δίχως να επισκιάζει τη δράση, όπως συμβαίνει συχνά σε παρόμοια βιβλία.

Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο που αναδεικνύει τις πραγματικές ικανότητες της Βερόνικα Ροθ και πιστεύω ότι του αξίζει πολύ περισσότερη ανάδειξη!

 


Βαθμολογία: 10/10 

 

Τίτλος: Χάραξε το σημάδι/ Cave the mark 

Συγγραφέας: Βερόνικα Ροθ

Εκδόσεις: Εκδόσεις Ψυχογιός 

Αριθμός σελίδων: 512

Είδος: Επιστημονική φαντασία, περιπέτεια 

 

Ευχαριστώ θερμά τις εκδόσεις Ψυχογιός για το αντίτυπο του βιβλίου που μου διέθεσαν.

 

Ιωάννα Δημητσάνου 

 

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top