Διαβάσαμε: Κάραβαλ – Στέφανι Γκάρμπερ | Πάστα Φλώρα

Η Σκάρλετ Ντράγκνα έχει περάσει την παιδική της ηλικία θαυμάζοντας τη μαγεία του Caraval και ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα καταφέρει να πάρει μέρος σε αυτό. Όταν επιτέλους η πολυπόθητη πρόσκληση φτάνει εκείνη και η αδερφή της Τελα θα ξεκινήσουν για το παιχνίδι,όμως η απαγωγή της δεύτερης από τον Άρχοντα του Caraval και τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν θα ανατρέψουν την πορεία της ζωής της Σκαρλετ.

Καλώς ήρθες στο ΚΑΡΑΒΑΛ. Προσοχή μη σε παρασύρει!

Το βιβλίο είναι εκπληκτικό και γεμάτο μυστήριο, η πλοκή είναι μοναδική, η δράση καταιγιστική, η αγωνία δεν στερεύει από καμιά σελίδα και οι περιγραφές είναι μαγικές και καταφέρνουν να σε κάνουν να νοιώσεις μέρος του παιχνιδιού. Όλοι οι χαρακτήρες είναι ιδιαίτερα καλογραμμένοι και χτίζονται κατά τη διάρκεια της ιστορίας με αποτέλεσμα οι αναγνώστες να μπορούν να ταυτιστούν μαζί τους.

Προσωπικά με κέρδισε η Σκαρλετ και ιδιαίτερα η αγάπη της προς την αδερφή της. Με συγκίνησε απίστευτα πολύ το γεγονός ότι κάθε απόφαση της λαμβανόταν με γνώμονα το καλό και τη σωτηρία της αδερφής της και το ότι μένει πιστή σε αυτό το σκοπό από την αρχή μέχρι το τέλος του βιβλίου χωρίς να παρεκκλίνει ούτε λεπτό πράγμα που φανερώνει την αφοσίωση της.

Ακόμη μου άρεσε πολύ ο Τζούλιαν του οποίου ο χαρακτήρας προσέδιδε ακόμα περισσότερη αγωνία και μυστήριο στο βιβλίο καθώς αδυνατούσα να καταλάβω την πραγματική του φύση ως το τέλος της ιστορίας.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στα μηνύματα που θέλει να περάσει αυτό το βιβλίο. Αυτά που με άγγιξαν περισσότερο είναι το ότι ο καθένας έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το μέλλον του ακόμη κι αν όλα δείχνουν προκαθορισμένα και ότι σε μια σχέση όπου το ένα από τα δύο μέλη υφίσταται κακοποίηση (όπως συμβαίνει σε αυτή των δύο κοριτσιών και του πατέρα τους) ποτέ δεν είναι υπεύθυνο το θύμα.

Πιστεύω ότι η τριλογία του Caraval, θα απασχολήσει πολύ την κοινότητα και ότι όλοι οι λάτρεις της λογοτεχνίας του φανταστικού θα αγαπήσουν! Το προτείνω ανεπιφύλακτα και θεωρώ, ότι δεν πρόκειται, να υπάρξει οποιοσδήποτε, που δεν θα μείνει ευχαριστημένος από αυτό. Β

10/10
Τίτλος: Κάραβαλ/Caraval
Συγγραφέας: Στέφανι Γκαρμπερ
Εκδόσεις: Εκδόσεις Ψυχογιός
Σελίδες: 432
Είδος: Μυθιστόρημα φαντασίας


Ευχαριστώ θερμά τις εκδόσεις Ψυχογιός για το αντίτυπο του βιβλίου, που μου διέθεσαν.

Ιωάννα Δημητσάνου
https://instagram.com/_obsessed_with_books?igshid=1jndj6nfjtdpc

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top