Διαβάσαμε: Ο Σάιμον εναντίον της Ανθρωπότητας | Πάστα Φλώρα

Θέλετε να φτιάξετε τη διάθεσή σας;

Θέλετε να διαβάσετε μια γλυκούλα LGBTQ+ ιστορία

Θέλετε ένα βιβλίο με πολλές αναφορές σε pop culture και άλλα βιβλία;

Σας αρέσουν τα όρεο;


Αν η απάντηση σε όλα αυτά ήταν ναι, τότε θα σας αρέσει πολύ αυτό το βιβλίο. Είναι μια γλυκιά εφηβική ιστορία για την περηφάνια, την ανακάλυψη της ταυτότητας και την αγάπη σε κάθε μορφή, που θα ζεστάνει το μυαλό και την καρδιά, θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα σας κάνει να χαμογελάτε πολύ.

Η πλοκή ήταν αρκετά γρήγορη, και είχε λίγους τόνους μυστηρίου που πολύ μου άρεσαν. Ανυπομονούσα να δω πως θα πήγαιναν όλα, και ενθουσιάστηκα αμέσως.

Ο Σάιμον ήταν ένας χαρακτήρας που δεν είχε ιδέα τι έκανε, γελούσα πάρα πολύ με τις εσωτερικές του σκέψεις. Ήταν τόσο σημαντικό που βρήκε τη δύναμη να μιλήσει για το ποιος είναι. Είχα κάποια προβλήματα με τους φίλους του, που τον ξέχασαν και δεν του φέρθηκαν όπως έπρεπε, αλλά καταλαβαίνω τι ήθελε να δείξει η συγγραφέας.

Ο μυστηριώδης Μπλου, αντίθετα, ο θαυμαστής από το ίντερνετ που ο Σάιμον έχει ερωτευτεί ήταν κατά τη γνώμη μου επίσης εξαιρετικός χαρακτήρας, και βρήκα και τον δικό του τρόπο σκέψης άκρως αστείο και γλυκό.

Το γράψιμο ήταν, κακά τα ψέματα, κάπως απρόσεκτο, και αυτός ήταν βασικά ο σκοπός, γιατί η συγγραφέας ήθελε να δείξει το μυαλό ενός εφήβου, απλά η συνήθειά μου να προτιμώ το λυρικό γράψιμο με έκανε να δυσκολεύομαι με κάποιες προτάσεις.

Η εκπροσώπηση του να ανακαλύπτεις τη σεξουαλικότητά σου νομίζω ήταν πολύ καλή, και παρότι υπήρχαν μερικά προβλήματα σε κάποιες απόψεις του Σάιμον, φαίνεται πως η συγγραφέας προσπάθησε, και αυτό είναι σημαντικό.

Αυτή η ιστορία ήταν φωτεινή σαν τον ήλιο και γλυκιά σαν μπισκοτάκι, γεμάτη δύναμη και χαρά, δάκρυα και χαμόγελο, και θα μείνει στο μυαλό μου για πολύ καιρό, όπως και το αίσθημα ασφάλειας που μου πρόσφερε.

Γενικά μιλώντας, το προτείνω ανεπιφύλακτα για το καλοκαίρι και το pride month και πιστεύω ότι διαβάζεται άνετα και γρήγορα, και φέρνει πολύ γέλιο και χαρά. Μπόνους για τους φαν του Χάρι Πότερ, ο Σάιμον είναι μεγάλος λάτρης, και θα βρείτε πολλές αναφορές εκεί.

Ο Σάιμον Εναντίον της Ανθρωπότητας βγαίνει στα βιβλιοπωλεία τώρα το Μάιο, από τις εκδόσεις Πατάκη.

Βαθμολογία: 4/5

Mαρία Επισκόπου

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top