Διαβάσαμε: Θρύλος- Στέφανι Γκάρμπερ | Πάστα Φλώρα

Η Ντονατέλα Ντράγκνα κατόρθωσε να δραπετεύσει από τον αδίστακτο πατέρα της, να αποτρέψει τον καταστροφικό γάμο της αδερφής της Σκάρλετ και να γλυτώσει από τον ίδιο το θάνατο, όμως το ανεκπλήρωτο χρέος της προς έναν εγκληματία, την κρατάει μακρυά από την ελευθερία της και απειλεί να της στερήσει ότι αγαπά. Η Τέλα θα λάβει μέρος στο θρυλικό παιχνίδι με στόχο ,να ανακαλύψει αυτό, που ποτέ κανείς μέχρι πρότινος, δεν κατάφερε ,να βρει. Την αληθινή ταυτότητα του σκοτεινού και μυστηριώδη άρχοντα του Κάραβαλ Λέτζετν. Καλώς ήρθατε στο Κάραβαλ ,το παιχνίδι έχει μόλις ξεκινήσει.

Το πρώτο βιβλίο της σειράς Καραβαλ  -κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός- αγαπήθηκε από το αναγνωστικό κοινό και μας ταξίδεψε στον παραμυθένιο κόσμο του παιχνιδιού , δημιουργώντας έτσι τις αντίστοιχες προσδοκίες, για το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας που πρόσφατα κυκλοφόρησε στη χώρα μας. Το ταλέντο της Stephanie Garber στις γλαφυρές και ολοζώντανες περιγραφές που ανοίγουν διάπλατα τις πύλες για ένα ταξίδι στον μαγευτικό της κόσμο είναι πλέον αδιαμφισβήτητο και σε συνδυασμό με την αστείρευτη δράση και το μυστήριο καθιστά τα βιβλία της μοναδικά. Νεες τοποθεσίες, εκθαμβωτικές παραστάσεις και πλουμιστές ενδυμασίες γεννιούνται καθώς ο αναγνώστης βυθίζεται στην ιστορία, παρόλα αυτά το “σκηνικό” του παιχνιδιού ,αλλά και το ίδιο το παιχνίδι υστερούν σε σχέση με αυτά του πρώτου ,καθώς η συγγραφέας αφοσιώθηκε περισσότερο στο χτίσιμο της “μυθολογίας” του κόσμου της και την αλληλεπίδραση των χαρακτήρων, με αποτέλεσμα η μαγεία του Καραβαλ να μην αποτελεί το κύριο θέμα του βιβλίου, αλλά να πλαισιώνει την ιστορία.

Η συγγραφέας εμπλουτίζει τον σουρεαλιστικό της κόσμο με νέες πληροφορίες για τη μυθολογία του και μια σειρά από θρυλικές φιγούρες τις μοίρες, των οποίων η ιστορία ξεδιπλώνεται κατά τη διάρκεια του μυθιστορήματος, ενισχύοντας έτσι την αγωνία και το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Το μόνο πραγματικό “ελάττωμα” του βιβλίου για εμένα είναι η πρωταγωνίστρια του Τέλα. Εκεί όπου η πλειοψηφία των αναγνωστών είδαν μια δυναμική και γενναία πρωταγωνίστρια εγώ δεν διέκρινα τίποτα παραπάνω από μια εγωκεντρική, εξιδανικευμένη έφηβη, που παρακινούμενη από την απερισκεψία της έπεφτε στο ένα λάθος μετά το άλλο και κατάφερνε να γλυτώσει μονάχα χάρη στην παρέμβαση τρίτων, σε αντίθεση με την αδερφή της και πρωταγωνίστρια του πρώτου βιβλίου Σκάρλετ, η οποία διακατεχόταν από αφοσίωση για τους αγαπημένους της και τον σκοπό της ,αλλά και την απαραίτητη ευφυΐα και διορατικότητα που της επέτρεψαν να κερδίσει το παιχνίδι.


Ήταν ένα υπέροχο βιβλίο, που παρόλο που υστερούσε συγκριτικά με το πρώτο της σειράς, αποτελεί μια εξαιρετική “γέφυρα”, που οδηγεί τον αναγνώστη στο πολυσυζητημένο Finale της τριλογίας, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα μέσα στον επόμενο χρόνο.


Βαθμολογία: 8/10 

Τίτλος: Θρύλος/ Legendary 

Συγγραφέας: Στέφανι Γκαρμπερ

Εκδόσεις: Εκδόσεις Ψυχογιός 

Σελίδες: 456

Είδος: Μυθιστόρημα φαντασίας 


Ευχαριστώ θερμά τις εκδόσεις Ψυχογιός για το αντίτυπο του βιβλίου, που μου διέθεσαν. 

Ιωάννα Δημητσάνου 

https://instagram.com/_obsessed_with_books?igshid=1c4jhmyx4ol23

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top