Διαβάσαμε: Tο Αηδόνι της Kristin Hannah | Πάστα Φλώρα

 

Aλλά ή αγάπη πρέπει να είναι πιο δυνατή από το μίσος, αλλιώς δεν υπάρχει μέλλον για μας.


Η ιστορική φαντασία είναι ένα από τα αγαπημένα μου είδη βιβλίων να διαβάζω, και το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν αυτό ακριβώς που περίμενα. Σκληρό και ειλικρινές, αυθεντικό και απίστευτα δυνατό, είχε όλα τα χαρακτηριστικά μίας ιστορίας που αγγίζει την ψυχή και αιχμαλωτίζει το μυαλό για πάντα. Είναι η ιστορία από δύο αδερφές που επιβίωσαν με το δικό τους τρόπο στη Γαλλία του ΒΠαγκοσμίου Πολέμου, και έμαθαν να κρατούν στην καρδιά τους την ελπίδα, παρά τα όσα τους

Είναι μια ιστορία για τον πόλεμο των γυναικών, τις δυσκολίες τους, τις επιλογές, τον πόνο και τα όνειρά τους, και κυρίως, την αδιανόητη δύναμή τους. Μου έφερε δάκρυα στα μάτια πάρα πολλές φορές, και έκανε την καρδιά μου να γεμίσει τόσο με πόνο όσο και περηφάνια. Πόνο για τα φρικτά συμβάντα κατά τη διάρκεια ενός πολέμου, που μετατρέπουν τους ανθρώπους σε τέρατα και αποκαλύπτουν τις χειρότερες πλευρές τους. Περηφάνια για την δύναμη που έχει η ανθρώπινη καρδιά, να ενώνει ξανά και ξανά τα κομμάτια της και να ελπίζει, ακόμα και μετά από τόσο τρόμο.

Το γράψιμο ήταν απίστευτα όμορφο και λυρικό, και με επηρέασε βαθύτατα, και οι χαρακτήρες ήταν άκρως καλογραμμένοι και αληθοφανείς. Η έξυπνη αφήγηση που έκανε την πλοκή μια σειρά από φλάσμπακ ήταν μια καταπληκτική ιδέα, επίσης. Έπρεπε να σταματήσω συχνά να διαβάζω για να κατανοήσω όλα όσα συνέβαιναν, και επειδή κάποιες φορές γινόταν πραγματικά ανελέητη αυτή η ιστορία.

Πολλοί χαρακτήρες δεν επιβίωσαν, ενώ άλλοι βασανίστηκαν και είδαν τόσα πράγματα που το φως μέσα τους για λίγο έσβησε, αφήνοντας το σκοτάδι να περάσει, όπως συνήθως συμβαίνει. Και παρόλα αυτά, παρέμεινε μια ελπιδοφόρα ιστορία στο τέλος, και ακόμα και σήμερα, γράφοντας αυτή την κριτική, μου φέρνει δάκρυα στα μάτια. Ήταν πραγματικά μια απίστευτη αναγνωστική εμπειρία.

Εκτός αυτού, τα ιστορικά στοιχεία ήταν καλά μελετημένα και προσεκτικά τοποθετημένα, από γνωστά συμβάντα μέχρι και απλές λεπτομέρειες που δημιουργούσαν την ατμόσφαιρα. Ήταν ένα εκπληκτικό μείγμα αλήθειας και μύθου, καθώς η συγγραφέας κατάφερε να παντρέψει την ιστορία της με αληθινά γεγονότα.

Γενικώς, παρότι ήταν μία αρκετά βαριά ιστορία, η οποία πρέπει να προσεγγιστεί με προσοχή για ευαίσθητα θέματα, την αγάπησα πολύ, και τελείωσα το βιβλίο αρκετά γρήγορα. Πολλές φορές με έκανε να κλείσω τα μάτια μου ή να καλύψω το στόμα μου από τον τρόμο. Είναι ένα ανάγνωσμα που πραγματικά έχει ισχύ, και το προτείνω σε όλους όσοι αγαπούν τα ιστορικά μυθιστορήματα, και δεν είναι ακόμα σίγουροι αν θέλουν να το διαβάσουν. Είναι ακόμα καλό ξεκίνημα για όσους θέλουν να μπουν στον κόσμο των ιστορικών μυθιστορημάτων και της λειτουργίας τους.

Εκδόσεις Κλειδάριθμος


Μαρία Επισκόπου

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top