Είδαμε: Απειλή | Πάστα Φλώρα

Studio Κυψέλης – Απειλή

Το pasta flora βρέθηκε στις 30 Νοεμβρίου στο στούντιο Κυψέλης για να παρακολουθήσει την παράσταση «Απειλή».

Μια παράσταση που κυριολεκτικά σου κόβει την ανάσα και σε ωθεί σε προβληματισμούς και σκέψεις, σχετικά με το διαχρονικά επίκαιρο φαινόμενο του ρατσισμού.

Ο βραβευμένος ηθοποιός Στάθης Παναγιωτίδης, χαρίζει μια φοβερή ερμηνεία, γεμάτη παραστατικότητα και συναισθήματα, που σε φέρνει αντιμέτωπο με την ωμή και συνάμα σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε.

Πιο συγκεκριμένα, η παράσταση πρόκειται για έναν σύγχρονο μονόλογο, στον οποίο και εξιστορούνται οι προβληματισμοί του πρωταγωνιστή, Σάντ.

Σάντ στα αγγλικά σημαίνει λυπημένος και αυτό ακριβώς είναι και ο ίδιος. Στο πρόσωπό του απεικονίζονται όλοι οι πρόσφυγες, που με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής, αφήνουν πίσω τους πατρίδα και οικογένεια.

Μέσα απο τις ιστορίες του πληροφορούμαστε ότι κυκλοφορεί μόνο βράδυ, δεν αποκαλύπτει το επίθετό του σε κανένα και πουλάει τριαντάφυλλα, λαμβάνοντας φυσικά ελάχιστα χρήματα και κανένα σεβασμό.

Και όλα αυτά επειδή αποτελεί «απειλή» και προκαλεί την απέχθεια των συνανθρώπων του.

Επειδή είναι «πρόσφυγας» και ο πρόσφυγας «λερώνει», «μολύνει» και ζει «δίχως πολιτισμό».

Πρόκειται για μια παράσταση που σε συνεπαίρνει, σε συγκινεί και σε βάζει σε σκέψη ως πρός τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους δίπλα σου.

Σίσσυ Πολιτοπούλου

Πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top