Είδαμε: Χορτοφάγοι | Πάστα Φλώρα

Παρακολουθήσαμε την παράσταση «Οι Χορτοφάγοι» στο θέατρο Μπέλλος.

Ένα έργο του Κριστιάν Κοστόβ, σε διασκευή από τον Βασίλη Θεοδώρου, το οποίο σχολιάζει την κατάσταση δυο ζευγαριών στην Ρωσία, λίγο πριν την πτώση της σοβιετικής ένωσης.

Δυο ζευγάρια ,μία καταπιεσμένη σύζυγος( Bανέσσα Ντζελβέ ),ένας διεφθαρμένος μαυραγορίτης (Βασίλης Θεοδώρου), μία επαναστάτρια φοιτήτρια (Μυρτώ Παπά) και ένας πληγωμένος νεαρός (Δημήτρης Έξαρχος) συναντώνται, με αφορμή την υγιεινή ζωή όντας χορτοφάγοι, για να τρέξουν. Ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ, το παιχνίδι για το ποιος θα επικρατήσει σε ποιον, παράλληλα με τα συμφέροντα του κάθε χαρακτήρα, μας μεταφέρουν στην Ρωσία του 1982.

Ο κάθε ρόλος ζει το προσωπικό του δράμα, οι διαφορές τους είναι ευδιάκριτες, και ο καθένας προσπαθεί να παίξει το δικό του παιχνίδι, πολλές φορές σε βάρος των άλλων.

Ένα αρκετά δύσκολο έργο, σε ένα χώρο χωρίς σκηνικά, με μόνο εφόδιο των ηθοποιών τις εκφραστικές τους ικανότητες. Η πλοκή γεμίζει από αυτές τις τέσσερις πολύπλευρες προσωπικότητες, άλλος είτε με τον σφετερισμό του και την ανάγκη να διαχειρίζεται τους πάντες, μια γυναίκα πληγωμένη που δεν έζησε όπως ήθελε, μια νεαρή γυναίκα τοποθετημένη ανάμεσα σε ένα ταξικό πόλεμο, και ένας νεαρός άντρας αρκετά ευαίσθητος με δύσκολα παιδικά χρόνια.

Όλα αυτά μας παρουσιάζονται σταδιακά με την ροη του έργου και καταλήγει σε ένα λυτρωτικό φινάλε για όλους. Η συνεχής κίνηση των ρόλων, λειτούργει παράλληλα με τις διακυμάνσεις των χαρακτήρων, στα στάδια μέσω των οποίων εξελίσσεται η ιστορία. Ο ερωτισμός, τα απωθημένα τους, οι αδυναμίες αλλά και τα θετικά στοιχεία του καθενός, καταφέρνουν να μας τα κάνουν ευδιάκριτα οι ηθοποιοί μέσω των ερμηνειών τους.

Σε ένα αρκετά δύσκολο κείμενο, με πολλές προκλήσεις, μιλώντας για μια εποχή, στην οποία λαμβάνει δράση η ιστορία, όπου καλύπτεται από ερωτηματικά κυρίως, οι ηθοποιοί δίνουν το καλύτερο τους εαυτό.

Το έργο θα παίζεται μέχρι τον Ιανουάριο.

Παντελής Χατζηιωάννου

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top