Είδαμε: Δείπνο Θανάτου | Πάστα Φλώρα

Είδαμε το «δείπνο θανάτου» του Μιχαήλ Μιχαλιού, στο θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής.

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, παρουσιάζει για 2η συνεχή χρονιά την θεατρική παράσταση, με τίτλο “Δείπνο Θανάτου” του Μιχαήλ Μιχαλιού.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Τζορτζ, μετά από ένα χρόνο απουσίας, καλεί στο σπίτι του κάποιους φίλους για να δειπνήσουν μαζί. Πέρασε ένας χρόνος από τότε που έχασε την σύζυγο του και δείχνει φανερά καταβεβλημένος. Όμως έχει φτάσει η στιγμή να μπει το σχέδιο του σε δράση. Μυστικά, που ήταν για καιρό κρυμμένα βαθιά, αρχίζουν να αναδύονται. Και ένα παιχνίδι, το οποίο θυμίζει σε όλους την γνωστή ρώσικη ρουλέτα, ξεκινά.

Σε ένα έργο, το οποίο ξεχειλίζει από συνεχής ανατροπές, τα αινίγματα διακατέχονται το ένα μετά το άλλο. Καταστάσεις, οι οποίες δείχνουν να προκαλούνται από τις ανάγκες που βασανίζουν τον κάθε ρόλο, αλληλοδιαδέχονται η μια την άλλη. Σε κάνει να απορείς για το ποιος είναι ποιος. Και ενώ όλα φαίνονται να είναι ξεκάθαρα, μπερδεύονται, για να ξεκαθαριστούν ξανά.

Το έργο, από μόνο του σε κρατά σε ένταση. Υπάρχει, με μοναδικό τρόπο, μια αλληλεπίδραση μεταξύ της δράσης και του κοινού. Θέτοντας σου συνεχώς ερωτήματα, σε οδηγεί να σκεφτείς απλά και εύλογα για το τι συμβαίνει, και ύστερα στα ανατρέπει όλα. Αυτό το καταφέρνουν με έξυπνο τρόπο οι συντελεστές της παράστασης. Τόσο η σκηνοθεσία, όσο και οι ηθοποιοί με τις εκφραστικές τους ικανότητες, παίζουν συνεχώς με το μυαλό του θεατή.

Ξεχώρισα ιδιαίτερα την σκηνή όπου οι ήρωες συνομιλούν, και δίνουν συνέχεια στο σχέδιο τους, και όλο αυτό λαμβάνει δράση ανάμεσα σε νεκρά σώματα. Έχοντας εισχωρήσει, αρκετά, εκείνη την στιγμή, μέσα στην ιστορία, ήταν ανατριχιαστικό.

Αν σας αρέσει το μυστήριο, με κάποιες δόσεις black humor, ανατροπές και παιχνίδια μυαλού, τότε αυτό το έργο θα σας καλύψει!

Η παράσταση θα παίζεται περίπου μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Οπότε σπεύσατε!

Παντελής Χατζηιωάννου

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top