ΕΙΔΑΜΕ: La Famille Bélier (Οικογένεια Belier) | Λίτσα Μαστροσαββάκη

Σκηνοθεσία: Eric Lartigau
Πρωταγωνιστούν: Louane Emera, Eric Elmosnino, François Damiens, Karin Viard κ.α.

Οικογένεια Belier και je vole (πετάω) όπως ακούμε στο ομώνυμο τραγούδι του Misel Sardou από την πρωταγωνίστρια Louane Emera στο ρόλο της έφηβης Paula. Έτσι μας ταξίδεψαν μακριά και οι ερμηνείες των μελών της οικογένειας Belier. Συγκινήσεις, έρωτες, λύπες, γέλιο και αλήθειες έλαβαν μέρος σε αυτό το επιτυχημένο εγχείρημα. Γαλλική κομεντί με λίγα κλισέ (και σε ποια κινηματογραφική παραγωγή δεν συναντάμε κλισέ) αλλά με αρκετές εκπλήξεις. Παρακολουθώντας την ζωή της Paula θα βιώσουμε σε όλο της το φάσμα και θα συνειδητοποιήσουμε την δυσκολία και την απαιτητικότητα που συναντάτε στη καθημερινότητα κωφάλαλων ανθρώπων .

la-famille-belier

Η Paula ως το μοναδικό μέλος της οικογενείας με φωνή, μας αναδεικνύει το ταλέντο της τόσο στην διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικογένειά της όσο και το φωνητικό της ταλέντο που αφήνει έκπληκτο τον καθηγητή μουσικής του σχολείου της, προτείνοντας της μια μοναδική ευκαιρία. Μια ευκαιρία που όπως φαίνεται χαροποιεί την ίδια αλλά στεναχωρεί τους γονείς της στο άκουσμά της. Ένα εισιτήριο για μια μουσική σχολή στη Γαλλία.

Καθηλωτική αποτελεί η δύναμη καθώς και η σιγουριά που εμπνέουν πατέρας και μητέρα στο μεγάλωμα των παιδιών. Παρατηρούμε τους γονείς φοβισμένους αλλά έτοιμους να ανταπεξέλθουνσε κάθε πρόκληση.

Πολλά ευχάριστα μηνύματα θα λαμβάνεις μόνο, παρακολουθώντας τις περιπέτειες της οικογένειας Belier καθώς και αρκετά θα μας διδάξουν οι χαρακτήρες της και η ζωή τους, από το μικρό αδερφό, τους γονείς μέχρι την προβληματισμένη πρωταγωνίστρια ως προς την απόφαση που πρέπει να λάβει. Μια απόφαση που θα της αλλάξει την ζωή, αρκεί αν είχε την συγκατάθεση των γονιών της καθώς και την δύναμη να τους αφήσει για κάτι καινούριο, μιας και εκείνη ήταν ο πατέρας, η μητέρα και ο αδερφός στην οικογένεια αυτή. Αρκετές συγκινήσεις και κλάμα πριν το τέλος της ταινίας.  Εδώ συναντάμε δυο γονείς να δίνουν τα απαραίτητα φτερά και εφόδια στο παιδί τους για την καινούρια του ζωή.

050377

Οι αποστασιοποιημένοι και φοβισμένοι γονείς πλέον παρακολουθούν συγκινημένοι την ερμηνεία της Paula, αψηφώντας το γεγονός πως δεν μπορούν να ακούσουν. Μια συγκινητική ταινία με πολλές εκφάνσεις που θα σε κρατήσει με ένα χαμόγελο και ένα δάκρυ μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top