Είδαμε: Λεόντιος & Λένα: Ένα τραγούδι για το τίποτα | Πάστα Φλώρα

«Λεόντιος & Λένα: Ένα τραγούδι για το τίποτα»

Δευτέρα 02 Δεκέμβρη 2019

Σκηνικό απλό που συνάδει με την εποχή και συνάμα ρομαντικό σαν να πρόκειται για κάποιο παραμύθι. Μια αίσθηση ότι κανείς δε θα μείνει πολύ, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει που να πάει δημιουργείται όταν χαμηλώνουν τα φώτα.

Ο Λεόντιος και η Λένα φαίνεται να πιστεύουν πως δεν έχουν κανέναν λόγο ή δύναμη απέναντι στη προδιαγεγραμμένη τους μοίρα. Νιώθουν σαν μαριονέτες του πεπρωμένου τους. Το πρέπει τους υπαγορεύει ένωση με τα δεσμά του γάμου και δύο θέλω δραπετεύουν. Ερωτεύονται τυχαία.

Ο Βαλέριο είναι ακριβώς το αντίθετο του Λεόντειου. Ένας μποέμ τύπος που αρνείται πεισματικά να δουλέψει και να κοπιάσει για οτιδήποτε. Αγαπά τη φύση και το κρασί και αναζητά την ησυχία. Οι σχέσεις του με τη ζωή του τρεμοπαίζουν ανάμεσα στο ρομαντισμό και τον ιδεαλισμό. Με μια πικρή απαλή γεύση επιτίθεται στην ανοησία και τις αδικίες.

Ξεκινά μια εξερεύνηση της αλληλεξάρτησης εξουσίας κι επιθυμίας. Καλείσαι να γίνεις μάρτυρας μιας περίεργης ενηλικίωσης, και να αποφασίσεις πόσο τελικά έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις εσύ ο ίδιος την ζωή σου ή αν όλα είναι τυχαία. Είναι κάθε πεδίο ανθρώπινης δραστηριότητας παγιδευμένο από τις εξουσίες ή μπορεί η επιθυμία να αποτελέσει μια δυνατότητα διαφυγής; Μέχρι ποια όρια μπορούμε να αλλάξουμε τις καταστάσεις μέσα στις οποίες γεννιόμαστε και ζούμε τις ζωές μας;

Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο που παίρνει θέση ακροβατώντας ανάμεσα στον ρεαλισμό και τον εξπρεσιονισμό περασμένων αιώνων. Κλασική ιστορία που τις λείπουν οι συναισθηματισμοί, όχι όμως οι συγκινήσεις. Ερμηνεία προσωπική, ορθόδοξη και γνήσια βυθίζεται σε μια σκοτεινή υπαρξιακή ματιά της ζωής. Ο λυρικός υλισμός βασίζει τη δραματουργία των ρομαντικών στοιχείων, τα μεγαλοποιεί καθώς τα παρωδεί.

Μήπως εσύ ο ίδιος είσαι το όριο στην επιθυμία σου;

Βέρα Αδαμοπούλου

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top