Είδαμε: My Dear Andy | Πάστα Φλώρα

Γκλίττερ, περούκες, μια μπανάνα και χρώματα, πολλά χρώματα. Αυτά χαρακτηρίζουν την solo performance του Χριστόφορου Αντωνιάδη, αυτά και την πολυτάραχη ζωή του Andy. Ένας άνθρωπος, που ίσως κρίθηκε για αυτό που ήταν, όμως δεν έκανε πίσω. Επέμεινε, πάλεψε για την τέχνη του και για τον ίδιο του τον εαυτό. Μέσα από τα μάτια του Α. Ιόλα, στενού του φίλου, μάς δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε τον «αντισυμβατικό» -για τα δεδομένα της εποχής- καλλιτέχνη, Andy Warhol.

Έμπνευση του Andy αποτελούσαν διάφορες διάσπαρτες στιγμές της ζωής του. Μικρά αντικείμενα, που έκρυβαν πίσω τους μεγάλες ιστορίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το πολυσυζητημένο του έργο, το κουτάκι της τοματόσουπας. Κι είχε φάει τόσες σούπες νεότερος, αλλά καμία σαν την τοματόσουπα. Γνώμη, βέβαια, που δεν ασπάστηκαν πολλοί, θεωρώντας ότι είναι ανόητο να λέγεσαι καλλιτέχης προβάλλοντας αυτά τα έργα. Αυτό, όμως, δεν πτώησε τον Andy. Αντιθέτως…

Μέσα από την καταπληκτική ερμηνεία του Χ. Αντωνιάδη, η πολύπλοκη προσωπικότητα του ταλαντούχου μεν, παρεξηγημένου δε, Andy Warhol, ξετυλίγεται μπροστά μας. Ένας άνθρωπος, που σίγουρα θα ήθελες να γνωρίσεις, αλλά δύσκολα θα κατανοούσες. Ένας χαρακτήρας που πέραν της δόξας, που γνώρισε -ιδιαίτερα μετά το ξεκίνημα του Factory- κατάφερε να διατηρήσει την τρυφερότητα μέσα του.

Λάτρης της ηδονής, μα ενάντιος της ολοκληρωμένης πράξης. Κάποιος, που αγαπάει τον εαυτό του, όμως δεν αντέχει να μένει μόνος μαζί του. Ένας άνθρωπος με ευαισθησίες, εραστής της τέχνης, ήθελε να δημιουργήσει και να εξελιχθεί. Ο πρωτοπόρος της pop-art. Τα έργα του πάντα απασχολούσαν την κοινή γνώμη, η ερωτική του ζωή το ίδιο. Δεν έκρυψε ποτέ την ομοφυλοφιλία του, ακόμα και πριν την «απελευθέρωση» των γκέι.

Δεν κρύφτηκε ποτέ από κανέναν, ούτε καν από τον ίδιο του τον εαυτό. Πρόκειται για έναν άνθρωπο ευθύ, με πλήρη αποδοχή του «διαφορετικού» του εαυτού, έναν καλλιτέχνη, που ήρθε για να μείνει και αυτή του η σιγουριά ίσως να ήταν από την αρχή το πλεονέκτημα του.

Ο Χ. Αντωνιάδης μάς παρουσιάζει μια πολύ κατατοπιστική περιγραφή της ζωής του καλλιτέχνη. Μέσα από τα χιλιάδες χρώματα και τα αλουμινόχαρτα στους τοίχους σε προκαλεί να δεις τα πράγματα μέσα από μία άλλη εκδοχή, πιο φανταχτερή σίγουρα. Μέσα από τη ματιά του Andy. Κάτι που καταφέρνει, εν τέλει, με μεγάλη επιτυχία!

 

Πέννυ Λουπάκη

Info
Πρεμιέρα : Τρίτη 26 Νοεμβρίου
Ημερομηνίες Παραστάσεων: 26 / 28 Νοεμβρίου και 3 / 5 / 10 / 12 Δεκεμβρίου
Ημέρες παραστάσεων : Τρίτη & Πέμπτη
Ώρα παράστασης : 9.15 μ.μ
Διάρκεια παράστασης : 60’
Χώρος: BOOZE COOPERATIVA, Κολοκοτρώνη 57 (Σταθμός Μοναστηράκι)
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 6984 691799 *(Περιορισμένες Θέσεις)

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top