Είδαμε: Νυφικό Κρεβάτι

Το πολυβραβευμένο έργο του Ολλανδού συγγραφέα Γιαν ντε Χάρτογκ, το οποίο απασχόλησε τόσο το θέατρο, όσο και τον κινηματογράφο, πραγματεύεται την συζυγική συμβίωση. Ο Γιώργος Χριστοδούλου, κλήθηκε να σκηνοθετήσει το έργο αυτό και μας μετέφερε κατευθείαν στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού.
Η ιστορία ξεκινάει από την πρώτη νύχτα του γάμου του Μάικ και της Αγνής. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα ξετυλίγεται μπροστά μας ή ζωή του ζευγαριού με όλους τους φόβους, τις ανησυχίες και τις χαρές που τους επιφυλάσσει η μοίρα.
Όλα τα γεγονότα  διαδραματίζονται γύρω από το νυφικό κρεβάτι των πρωταγωνιστών. Στη σκηνή, εκτός από το κρεβάτι, υπάρχουν κάποια έπιπλα, που μας δίνουν την αίσθηση ότι βρισκόμαστε όντως στο σπίτι ενος ζευγαριού και το παρακολουθούμε να ζει σημαντικές στιγμές της ζωής τους. Στιγμές όπως η εγκυμοσύνη, οι επιτυχίες και οι συγκρούσεις που τους ένωναν ακόμα περισσότερο.
Ο σκηνοθέτης κατάφερε να χωρεσει επί σκηνής τρεις δεκαετίες της κοινής πορείας του ζευγαριού, πράγμα δύσκολο για το θέατρο, καθώς αυτό απαιτεί πολλές εναλλαγές τόσο στο σκηνογραφικό κομμάτι, όσο και στο ενδυματολογικό. Οι ηθοποιοί κατάφεραν με απλό, αλλά γεμάτο φαντασία, τρόπο να μας περάσουν από τρεις ολόκληρες φάσεις της ζωής τους με την χρήση κάποιων σκηνικών αντικειμένων, αλλά κυρίως με το υποκριτικό τους ταλέντο.
Τα περάσματα των γεγονότων γινόντουσαν με πολύ ωραίο τρόπο και δεν υπήρχαν κενά στην εξέλιξη της ιστορίας. Η μουσική που συνόδευε, τα τραγούδια που είχαν γραφτεί για την παράσταση καθώς και ο φωτισμός έδιναν μια γλυκιά νότα. Οι διαλογοι παρμένοι από την πραγματικότητα, μας έκαναν να ξεφεύγουμε απο τα πλαίσια του θεατρικού δρώμενου και σε αρκετές στιγμές, τόσο οι παντρεμένοι όσο και μεις οι δεσμευμενοι θεατες, ταυτιζόμασταν απόλυτα με το ζευγάρι.
Ο Γ. Χριστοδούλου εκτός από σκηνοθέτης της παράστασης, υποδύεται και τον Μάικ. Την Αγνή υποδύεται η Μαρία Προϊστάκη. Το θεατρικό, αλλά και πραγματικό, ζευγάρι είχε πολύ καλή χημεία επί σκηνής.
Από την αρχή της παράστασης μέχρι το τέλος παρεμεινα καθηλωμένη. Ο λόγος και των δύο ηθοποιών ήταν καθαρός, πάρα την έντονη στιχομυθία μεταξύ τους. Δεν μπορώ να κρύψω πως σε μια σκηνή δάκρυσα από τα γέλια, όπως και ότι σε μια άλλη σκηνή συγκινήθηκα. Η εναλλαγή των συναισθημάτων είναι αναπόφευκτη σε μια γλυκόπικρη κωμωδία, όπως αυτή.
Είναι μια παράσταση που θα την συνιστούσα ανεπιφύλακτα, ειδικά στους παντρεμένους και ερωτευμένους θεατρόφιλους, καθώς παρουσιάζει το για πάντα μαζί πάρα τις δυσκολίες που φέρνει η ζωή!
Χριστίνα Μαραβελή
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top