Είδαμε: Ο Βαφτιστικός της Κυρίας | Πάστα Φλώρα

Ε  λοιπόν, θα ορκιζόμουν πως μόνο αρνητικές συνδέσεις  ξυπνούν στο μυαλό μας, λέξεις όπως απιστία, ψέματα και  μηχανορραφίες, όταν όμως όλα αυτά εμποτίζονται με το κωμικό στοιχείο, αποκτούν έναν διαφορετικό χρωματισμό.

Ένα ερωτικό γαϊτανάκι  τραγελαφικών παρεξηγήσεων  έρχεται για 2η συνεχή χρονιά  να μας κλείσει το μάτι περιπαικτικά  στο Θέατρο Αθηναΐς και να μας δώσει μια γεύση της Ελλάδας  των Βαλκανικών πολέμων  με μια σύγχρονη ελληνικότητα.

Ο βαφτιστικός της κυρίας,  η γαλλική φάρσα των Maurice Hennequin, Pierre Veber και Henry de Gorsse, σε ελεύθερη απόδοση και σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα, αποτελεί μια κωμωδία από αυτές που τα απανωτά μπερδέματα εξελίσσουν την πλοκή και οι ήρωες μηχανεύονται νέα τεχνάσματα για να καλύψουν τα προηγούμενα.

Ένας μουρντάρης και δειλός σύζυγος, μια απατημένη σύζυγος που επιθυμεί να τον εκδικηθεί και να πλήξει το ηθικό του, ένας τυχοδιώκτης υποτιθέμενος βαφτιστικός, ένας  φιλοχρήματος μηχανικός, μια σκερτσόζα υπηρέτρια, ένα φιλάρεσκος και αυστηρός  συνταγματάρχης, μια νεαρή κυρία και  ένας βαφτιστικός σκέτη έκπληξη συναντιούνται στην οικεία του ζεύγους Μπουρδάκου. Ποια η σύνδεσή τους; Αυτό θα το ανακαλύψετε μόνοι σας. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι παρανοήσεις δεν έχουν τέλος, μέχρι να πάρουν την απόφαση οι ήρωες να φανούν ειλικρινείς.

Το έργο διαδραματίζεται σε μια πολυτελέστατη αυλή, με γύψινα αγάλματα μαρτυρώντας το στάτους των οικοδεσποτών, ενώ παρατηρούμε κοστούμια αρκετά προσεγμένα και αρμοστά στη χρονική περίοδο.

Μια ανάλαφρη και εύληπτη παράσταση,  με μια δόση  υπερβολής σε κινήσεις και λόγο. Oι ήρωες εμφανίζονται με διακριτά κωμικά χαρακτηριστικά, ενώ  ο επιτονισμός, οι ιδιωματισμοί και η παρετυμολογία, που επιστρατεύονται για να παρατείνουν  το γέλιο,  μας φέρνουν στο νου πρότερες τηλεοπτικές δουλειές του Χάρη Ρώμα. Συχνά μάλιστα, οι ηθοποιοί απευθύνονται στο κοινό, είτε για να εκμυστηρευτούν τα κίνητρά τους, είτε για να επεξηγήσουν πράξεις και στιχομυθίες, προωθώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την εξέλιξη.

 Ένα καστ γνωστών ηθοποιών με αρκετά καλές ερμηνείες. Ξεκινώντας  από την υπηρέτρια με την πληθωρική προσωπικότητα Εύη Κολιούλη, την συγκρατημένη σύζυγο και  νονά Θεοφανία Παπαθωμά, τον Συνταγματάρχη Χάρη Ρώμα, τον κουτοπόνηρο μηχανικό  Βαγγέλη Δουκουτσέλη και την νεαρή Πατρινή κυρία Κατερίνα Τσάβαλου, για να καταλήξουμε ξεχωρίζοντας τον Σωτήρη Καλυβάτση για την πηγαία αμεσότητα έκφρασης, τον Όθωνα Μεταξά για την αεικίνητη και έντονη πρόζα του και τον Αντώνη Καλομοιράκη για τη σκερτσόζικη σκηνική του παρουσία.

Ο βαφτιστικός της κυρίας, είναι μια παράσταση που υπόσχεται να γεμίσει τα απογεύματα ή τα βράδια σας ,ανάλογα τη μέρα που θα επιλέξετε, με αρκετά λεπτά γέλιου.

Γερονικάκη Κωνστάντια

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top