Είδαμε: Οι Στρουθοκάμηλοι | Πάστα Φλώρα

Οι «Στρουθοκάμηλοι» στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής.

Αρχικά τι είναι η στρουθοκάμηλος; Είναι ένα πτηνό το οποίο, παρόλο που έχει φτερά, αδυνατεί να πετάξει. Είναι όμως ένας πολύ καλός δρομέας. Ζει σε αγέλες, αλλά κατά την περίοδο αναπαραγωγής του, τις αποχωρίζεται! Σας λένε κάτι όλα αυτά; Αν όχι, σκεφτείτε την καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου και θα καταλάβετε.

Στο έργο της Σοφίας Ρούσου «Οι στρουθοκάμηλοι» δυο άνθρωποι συναντιούνται σε ένα σταθμό τρένου. Ο ένας βρίσκεται εκεί γιατί του αρέσει να βλέπει τα τρένα να φεύγουν. Η άλλη επειδή θέλει να φύγει. Και οι δυο τους κουβαλούν μια βαλίτσα γεμάτη ρούχα, αναμνήσεις, «θέλω», «πρέπει», και πολλά ακόμη. Κάπου, κάποτε, μπορεί και να υπήρξαν μαζί, ή ίσως, κάπου, κάποτε, να βρεθούν μαζί.

Καλός δρομέας.

Είπαμε λοιπόν ότι φτερά υπάρχουν αλλά δεν χρησιμοποιούνται. Ωστόσο όμως ξέρουν να τρέχουν. Να τρέχουν μακριά ο ένας από τον άλλον, μακριά από τις ευθύνες, μακριά από τα θέλω τους, ,από μια γάτα, μια γεμάτη αποθήκη, μια δουλειά, η ακόμη και από την ίδια την ευτυχία.
Αποχωρισμός για το «μαζί».

Το «μαζί» θέλει θυσίες, όμως αρκετές φορές αυτές οι θυσίες! είναι που καταστρέφουν το «μαζί». Τα θέλω τα δικά μου και τα θέλω τα δικά σου, ενώ στην αρχή ήταν τα θέλω μας ή τουλάχιστον έτσι πιστεύαμε.

Η μεταμόρφωση από άνθρωπο σε στρουθοκάμηλο θα είναι οδυνηρή και για τους δυο. Κάτι το οποίο, η συγγραφέας και σκηνοθέτης Σοφία Ρούσου, μας το μεταφέρει με απόλυτα αποτελεσματικό τρόπο. Μέσα σε ένα μινιμαλιστικό σκηνικό ( ένα παγκάκι και δυο βαλίτσες) οι δυο ηθοποιοί, Κατερίνα Σταθόπουλου και Μιχάλης Ζαχαρίας, με εξαιρετικό τρόπο μέσω όλων των εκφραστικών τους μέσων, καταφέρνουν να μας περάσουν, στο σύνολο τους, τις πτυχές και τα συναισθήματα των χαρακτήρων που υποδύονται.

Ένα έργο που μιλά για το σήμερα. Σίγουρα θα βρείτε κάτι που να σας συνδέει με κάποιον από τους δυο ή και τους δυο. Αξίζει να το δείτε!

Παντελής Χατζηιωάννου

Πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top