Είδαμε: Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας | Πάστα Φλώρα

Ένα κλασσικό έργο αντιμέτωπο με μια σύγχρονη σκηνοθετική προσέγγιση. Μοντέρνο ή μεταμοντέρνο θα χαρακτήριζε κανείς έναν τέτοιο συνδυασμό. Στην περίπτωση της παράστασης «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», ο Αιμίλιος Χειλάκης έχει καταφέρει να περάσει το έργο σε μια άλλη διάσταση. Ένα μείγμα σωστής αισθητικής, όσο αφορά τα σκηνικά και τα κουστούμια, και πραγματικά εξαιρετικών ερμηνειών.

Τα σώματα των ηθοποιών, και ιδιαίτερα του Μιχάλη Σαράντη (Πουκ), κινούνται αρμονικά πάνω στη σκηνή. Στέκομαι ιδιαίτερα στην ερμηνεία του Πουκ, καθώς θα έλεγα ότι δίνει όλη τη ροή και κινεί τα νήματα. Ένα εύπλαστο αερικό που σε μαγνητίζει. Ο Αιμίλιος Χειλάκης, πέρα από την σωστή σκηνοθετική ματιά, ερμηνεύει και δύο βασικούς ρόλους, τον Θησέα και τον βασιλιά των ξωτικών. Η όλη του παρουσία, σώμα – φωνή, δομεί τον ρόλο και τον γεμίζει με την απαραίτητη επιβλητικότητα. Η Αθηνά Μαξίμου προσδίδει με το σώμα και τις αρμονικές κινήσεις της, μέσα από ένα φανταστικό ένδυμα, τη χάρη σε συνδυασμό με την δυναμική που ταιριάζει σε μια βασίλισσα των ξωτικών.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ακόμα ο Αλέξανδρος Βάρθης,η Λένα Δροσάκη, ο Κωνσταντίνος Γαβαλάς και η Χριστίνα Χειλά– Φαμέλη στους ρόλους των νεαρών εραστών και οι Κρις Ραντάνοφ, Παναγιώτης Κλίνης, Τίτος Λίτινας, Μιχάλης Πανάδης και Κωνσταντίνος Μουταφτσής στους ρόλους των μαστόρων και ο Δημήτρης Πιατάς, που δεν μας απογοητεύει ποτέ στους κωμικούς ρόλους.

Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» πατάει γερά πάνω στο πασίγνωστο έργο του William Shakespeare , αλλά παράλληλα πλάθεται επί σκηνής μέσα από νέες οπτικές. Εξερευνά τα όρια του σώματος, της φωνής –αν και θεωρώ αρνητική την ύπαρξη μικροφώνων– και του ίδιου του έρωτα. Με ένα μοναδικό τρόπο, ο θεατής γίνεται μέρος του έργου. Βιώνει τον αισθησιασμό με τον οποίο γεμίζει περίτεχνα μια καλοκαιρινή βραδιά το δάσος.

Όσες φορές και αν έχετε παρακολουθήσει το συγκεκριμένο έργο, σίγουρα θα πρέπει να δείτε και ετούτη την εκδοχή του, στο θέατρο Βεάκη. Θα αναγνωρίσετε σε αυτή την γνώριμη ιστορία, αλλά ειπωμένη με τόσο διαφορετικό τρόπο. Ένας στιγμιαίος υπνωτισμός!

Παπαϊωάννου Συλβάνα

 

Πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top