Είδαμε: Το Τέλειο Έγκλημα | Πάστα Φλώρα

Μπαίνοντας στην αίθουσα αμέσως τα σκηνικά σε προιδεάζουν για αυτό, που πρόκειται να ακολουθήσει. Μέσω της μουσικής, του φωτισμού και μίας άρτια σχεδιασμένης σκηνής δημιουργείται η ιδανική ατμόσφαιρα για να μπεις στο μυστήριο πριν καν ξεκινήσει η παράσταση. Αυτό ακριβώς ταιριάζει στο «Τέλειο έγκλημα», καθώς αφορά το βασικό πλάνο του σεναρίου για την ταινία «Dial M for Murder» του Alfred Hitchcock. Φυσικά, η σκηνοθέτης Φρόσω Λύτρα κατάφερε να αποδώσει πολύ επιτυχημένα το απαιτούμενο μυστηριακό-χιτσκοχικό ύφος επάνω στην σκηνή από την αρχή μέχρι και το τέλος και αυτό από μόνο του σε καθηλώνει.

Η υπόθεση λαμβάνει χώρα στην έπαυλη της Μάργκο Γουέντις και του άντρα της Τόνι. Έπειτα από ορισμένες διαφορές, που επηρέασαν τη σχέση τους, η Μάργκο αναζητά τη σιγουριά, που δεν της προσέφερε ο Τόνι, στα μάτια του Μάρκ, ενός συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων. Εξ αρχής, ένα ερώτημα ταλανίζει τον Μαρκ και αυτό θα είναι και το νέο του συγγραφικό εγχείρημα. Άραγε υπάρχει το τέλειο έγκλημα;

Κι ενώ αυτές οι σκέψεις τον απασχολούν, τα προβλήματα του δεν τελειώνουν εκεί. Προσπαθεί να κερδίσει ξανά την Μάργκο, η οποία έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας του, φαίνεται να προσπαθεί να σώσει το γάμο της με τον Τόνι. Βέβαια, τα ερωτικά τρίγωνα τις περισσότερες φορές δεν έχουν αισιόδοξη κατάληξη. Το ίδιο ισχύει στη δεδομένη περίπτωση, καθώς ο Τόνι γνωρίζει από την αρχή τη σχέση της γυναίκας του με τον Μαρκ. Αντί όμως να πτοηθεί, βάζει σε δράση ένα σχέδιο, που θα ωφελήσει πρώτα απ’ όλα τον ίδιο, να σκοτώσει τη Μάργκο και συνεπώς…να γίνει εκατομμυριούχος.

Μία σειρά αναπάντεχων ανατροπών θα ακολουθήσει την απόπειρα του Τόνι να δολοφονήσει τη γυναίκα του με τη βοήθεια ενός παλιού φίλου (Δ. Δεγαΐτης). Η κατάσταση αλλάζει συνεχώς, το σχέδιο δεν πήρε την τροπή, που περίμενε ο ταλαντούχος «παραλίγο χήρος» Τόνι (Δ. Καραναστάσης) και η Λίνα Σακκά (Μαργκό) συνεχίζει να μάς εκπλήσσει με την ικανότητα της να ελίσσεται στις απαιτήσεις του ρόλου, καθώς από άπιστη σύζυγος, μετατρέπεται σε θύμα του άνδρα της κι έπειτα σε ελεύθερη, ερωτευμένη γυναίκα της εποχής. Φυσικά, όλες οι εξελίξεις διαδραματίζονται κάτω από το άγρυπνο μάτι του αστυνομικού (Δ. Γεωργάλας), του οποίου ο ρόλος αποτελεί κλειδί για ολόκληρη την υπόθεση. Τελικά, το ερώτημα του Μαρκ (Ν. Ιωαννίδης) δεν μένει αναπάντητο. Το τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει. Τουλάχιστον, όχι στην πραγματική ζωή.

Πέννυ Λουπάκη

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top