Είδαμε: Τσάρλι | Πάστα Φλώρα

Λαμπερή πρεμιέρα για την ταινία «Τσάρλι» της Μαρίας Κίτρα και του Θανάση Τσαλταμπάση.

Η πρώτη βωβή, έγχρωμη ελληνική ταινία για όλη την οικογένεια, σε σενάριο της Μαρίας Κίτρα και Θανάση Τσαλταμπάση σε σκηνοθεσία του ίδιου, έκανε πρεμιέρα και ήμασταν εκεί!

Το έργο ξεκινά στο κέντρο της Αθήνας, και ξαφνικά ο ήχος κλείνει, και η μουσική αρχίζει. Βλέπουμε τον Τσάρλι (Θανάσης Τσαλταμπάσης) να περιπλανιέται, δείχνοντας άφραγκος και μόνος, ώσπου κάποια στιγμή μια παρατημένη εφημερίδα πέφτει στα χέρια του. Ένα μήνυμα μόνο για αυτόν. Πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία πέντε αποστολές για να κερδίσει ένα απρόσμενο θησαυρό. Και η περιπέτεια ξεκινά…

Ένα έργο νοσταλγικό, βγαλμένο από το χτες για το σήμερα. Σε όλη την διάρκεια της, η  μουσική ακολουθεί την πλοκή και εναλλάσσεται ανάλογα με την δράση. Ο ήρωας βρίσκεται σε συνεχή κίνηση, άλλοτε τον κυνηγούν και άλλοτε κυνηγά. Κάπου κάπου σταματά για να βοηθήσει όποιον μπορεί, και με οποιοδήποτε τρόπο, το κάνει.

Παρόλο που μπορεί να θυμίζει ταινία τον Τσάρλι Τσάπλιν, ενώ την παρακολουθείς, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι αυτός ο στόχος της. Έχει έρθει για να δώσει ένα δικό της μήνυμα. Ίσως, κάτι από την ανθρωπιά και τον ρομαντισμό που δείχνει να χάνεται με τον χρόνο. Για αυτό τον λόγο, δεν είναι και ακριβώς βωβή, αλλά ούτε και ασπρόμαυρη. Ελάχιστοι βέβαια ήχοι ακούγονται κατά την διάρκεια της αλλά ντύνουν με όμορφο τρόπο την όλη δράση.

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης δείχνει να έχει αγαπήσει πολύ αυτό τον ρόλο. Παίζει με όλη του την ψυχή. Δεν σε αφήνει στιγμή να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του, όπως και οι υπόλοιποι συντελεστές. Καταφέρνουν να σε βάλουν μέσα στην δράση, χωρίς να χρειαστεί να αρθρώσουν λέξη, και να σε συνεπάρουν.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της είναι ότι έχει φτιαχτεί με εικόνες του σήμερα. Πράγματα τα οποία πολλές φορές μέσα στην καθημερινότητα τα προσπερνάμε, η ταινία τα παρουσιάζει με την αγνή, σχεδόν παιδική θα έλεγα, ματιά του Τσάρλι.

Αν αποφασίσετε να την παρακολουθήσετε καλό είναι να γνωρίζετε τα εξής. Στην πρεμιέρα της, σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος του κοινού, ήταν παιδιά. Κατά την διάρκεια της δεν ακούστηκε το παραμικρό, που σημαίνει, ότι κατάφερε να κερδίσει  το πιο δύσκολο κοινό. Κάντε λοιπόν το  κόπο και παρακολουθήστε την με την καρδιά σας και όχι τόσο με τα μάτια. Γιατί όπως έλεγε και ο μικρός Πρίγκιπας,  «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια». Καλή σας θέαση.

Παντελής Χατζηιωάννου

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top