Είδαμε: Somnia (Before i wake up) | Μιλένα Βλασσοπούλου

Το κλασσικό δίδυμο, ειδικά όταν πρόκειται για ταινίες, η Ελλάδα και γω, είδαμε μια ακόμα ταινία την Somnia:  Before I Wake του Mike Flanagan. Στην αρχή είχα υποτιμήσει το σενάριο, μα η ταινία ήρθε γρήγορα να αμφισβητήσει τις αμφιβολίες μου. Το Somnia λοιπόν είναι μια ταινία του 2016, μια Αμερικανική supernatural horror ταινία, η οποία θα σε συγκλονίσει για καιρό, στο υπόσχομαι.

14794240_1066872110100403_695631544_nΑφορά σε μια οικογένεια η οποία λόγω αδυναμίας τεκνοποίησης και πένθους αφού είχαν χάσει τον μονάκριβο γιο τους Sean, αποφασίζει να υιοθετήσει ένα ορφανό αγοράκι, τον Cody. Το αγοράκι όμως είχε μια ιδιαίτερη δυνατότητα. Τα όνειρα του μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα. Καθώς κοιμόταν, οι εικόνες που γίνονταν όνειρα σε λίγα λεπτά έπαιρναν σάρκα και οστά. Ένα βράδυ λοιπόν που οι γονείς πια του μικρού Cody χαλάρωναν στο σαλόνι, ευτυχισμένοι που η οικογένεια τους ολοκληρώθηκε ξανά, παρατηρούν γαλάζιες πεταλούδες να πλημμυρίζουν το δωμάτιο. Ήταν ένα όμορφο όνειρο του μικρού. Χαρούμενος που βρήκε ζεστασιά στην αγκαλιά της νέας του οικογένειας. Ένα άλλο βράδυ αφού είχε αποτυπώσει στη μνήμη του το πρόσωπο του Sean, δημιουργεί εικόνες από την καθημερινότητα της οικογένειας. Η Τζέσι και ο Μαρκ σπαράζουν καθώς βλέπουν το νεκρό γιο τους με σάρκα κι οστά να στέκεται μπροστά τους. Μια αγκαλιά όμως ήταν αρκετή για να χαθεί σαν καπνός η εικόνα του Sean. Ο Cody είχε πια ξυπνήσει. Τα όνειρα του μικρού όμως δεν άργησαν να γίνονται επικίνδυνα και θανατηφόρα. Το μυαλό του γίνεται ένα με ένα τέρας που ο ίδιος δημιουργεί και το ονομάζει Canceros. Κράτα αυτήν την ονομασία, θα δεις στο τέλος γιατί. Ο Canceros είναι ένα ανθρωποφάγο τέρας το οποίο εμφανίζεται και ρουφά τη ζωή από τους ανθρώπους που βρίσκονται στο διάβα του. Ο Μαρκ εξαφανίζεται στη μαύρη “ψυχή” του τέρατος. Η Τζέσι αρχίζει έναν ατελείωτο αγώνα να κρατήσει τον Cody ξύπνιο, ώστε να βρει τον σύζυγο της. Η απώλεια διπλή. Σπάει σε χίλια κομμάτια μα βρίσκει τη δύναμη να βρει τη λύση στο μυστήριο. Το αγοράκι μάταια προσπαθεί με ωμό καφέ και χάπια να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά.

Τη λύση του μυστηρίου τη βλέπουμε στα τελευταία λεπτά της ταινίας. Αυτά τα συγκλονιστικά λεπτά που σε κάνουν να δακρύζεις σαν μικρό παιδί. Εξιστορεί τη ζωή του Cody. Η μητέρα του έχασε τη ζωή της από καρκίνο. Λίγο πριν φύγει από τη ζωή ο μικρός βρίσκει ένα χαρτί που έγραφε τη λέξη Cancer. Σου θυμίζει κάτι; Υποθέτω πως ναι. Τη λέξη Canceros βέβαια. Ο Cody όντας μικρός και ανύμπορος να προφέρει σωστά τις λέξεις το διάβαζε ως Κάνκερος. Το τέρας λοιπόν που είχε δημιουργήσει ήταν η αρρώστεια που πήρε τη μητέρα του μακρυά. Το παιδί έβλεπε τη νόσο ως τέρας που απορροφά τη ζωή. Όλα αυτά τα ανακαλύπτει η Τζέσι και η ταινία τελειώνει με δάκρυα συγκίνησης και με μια τρυφερή αγκαλιά στην τεράστια οθόνη του κινηματογράφου. Το τέρας χάνεται και οι δυο τους επιστρέφουν στο σπίτι σώοι. Δεν ξέρω αν σε έπεισα να δεις αυτό το αριστούργημα, μα σου λέω αξίζει.

Εις το επανιδείν και καλές προβολές!

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top