Είδαμε: John Wick : Chapter 3 -Parabellum | Πάστα Φλώρα

Πολλοί από εμάς έχουμε λατρέψει τον Keanu Reeves ως John Wick. Είναι ένα ον υπεράνθρωπο για τα δικά μας δεδομένα που όταν τον κυριεύσουν τα αρνητικά συναισθήματα, τότε σπέρνει τον όλεθρο.

Ο John Wick λοιπόν ένας ψυχρός δολοφόνος γνωστός σε όλο τον υπόκοσμο, ήθελε να απομακρυνθεί από αυτό το χάος φτιάχνοντας τη ζωή του από την αρχή. Ο γαμός του είχε πολύ λίγες ευτυχισμένες στιγμές και αυτό που προσπαθούσε να τον κρατήσει ενεργό ήταν η θύμιση της γυναίκας του Helen.

Καταρρακωμένος από την μεγάλη απώλεια βρίσκει την ευκαιρία για να ζήσει ξανά μικρές στιγμές ευτυχίας με ένα κουτάβι που λαμβάνει ως δώρο από την αποθανούσα γυναίκα του. Η χαρά όμως κράτησε για λίγο για τον John, όταν του πήραν το αγαπημενό του αυτοκίνητο και σκότωσαν το κουτάβι. Αυτό ήταν το αποκορύφωμα της υπομονής του. 

Αυτό τον έκανε να επιστρέψει πίσω στην παλιά του ζωή έχοντας το παρατσούκλι ως Baba Yaga. Η Baba Yaga είναι ένας ρώσικος μύθος μιας μάγισσας που έμενε σε ένα σπίτι που είχε πόδια κοτόπουλου και τριγυρνούσε συχνά στο δάσος ψάχνοντας μικρά παιδιά να τα φάει (είχα γράψει ένα άρθρο για τον boogieman ανά τον κόσμο:

(https://www.pastafloramag.gr/2017/05/18/%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B9-%CF%86%CE%BF%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%B4%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4/?fbclid=IwAR3LMEutOZen9d3LlWNqJa_x97iPiKPJ6YxC6f6ReAcT-uz73BLcrB5boI0).

Η μάγισσα ήταν πρόθυμη να βοηθήσει όσο πρόθυμη θα ήταν για να σκοτώσει. Η διαφορά με τον John Wick είναι ότι εκείνος έχει αποσταλλεί να σκοτώσει τον μπαμπούλα.

Όμως το όνομα που του είχε δωθεί δεν ήταν τυχαίο μιας και μαθαίνεται στο τρίτο μέρος της ταινίας ότι είναι ρώσικης καταγωγής. Από την πρώτη ταινία μέχρι την τρίτη πραγματικά βλέπουμε ένα ανθρωποκυνηγητό μεταξύ εκείνου και όλων των υπολοίπων που επιθυμούν να τον σκοτώσουν για να λάβουν μεγάλη χρηματική αμοιβή.
Το Parabellum δεν ήταν τυχαίο στον τίτλο. Ο ίδιος ο Keanu Reeves εξήγησε ότι προέρχεται από τη λατινική φράση Si vis pacem, para bellum, που σμαίνει : «Αν θέλετε ειρήνη, προετοιμαστείτε για πόλεμο». Αυτό φάνηκε τόσο έντονα στην ταινία που ειλικρινά σε πολλές σκηνές πολλοί θεατές μαζί με μένα βγάζαμε ήχους. Και οι τρεις ταινίες είχαν δράση, χιούμορ και πάρα πολύ φονικό. Αφού πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι ο John Wick ως χαρακτήρας έχει σκοτώσει τους περισσότερους ανθρώπους σε σχέση με τον Jason Vorhees από το Παρασκευή και 13.

Ήταν κρίμα πραγματικά που δεν είδα τις δυο προηγούμενες ταινίες στον κινηματογράφο, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Ανακοινώθηκε και τέταρτο μέρος από την παραγωγή πριν ακόμα βγει η τρίτη. Ο Keanu ανέφερε ότι αν αντέχουν τα πόδια του και το θέλουν πολλοί οι θαυμαστές του, θα το κάνει. Αναμονή για το 2021.

Προσοχή στα συμβόλαια, ζώα, σπίτια και αυτοκίνητα γιατί όπως ανέφερε στην δεύτερη ταινία που πλέον δεν είχε μείνει τίποτα από το σπίτι του που του το έκαναν στάχτη, ότι δεν θες να του χρωστάς και αυτό ισχύει. Το χάος ενσαρκωμένο στον John Wick. Δεν ξέρω πόσα ακόμα θα αντέξει αυτός ο χαρακτήρας.

Εσείς ακόμα δεν είδατε το τρίτο μέρος του John Wick;


© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top