Γιατί τα καλοκαίρια θέλουν συναυλίες; | Πάστα Φλώρα

Όντας άνθρωπος του χειμώνα, δεν μπορώ να καταλάβω όλους εκείνους που μετρούν τους μήνες, για να έρθει το καλοκαίρι. Ναι, όταν ήμουν μικρή, μετρούσα και εγώ τα καλοκαίρια μου με βάση τα παγωτά που είχα φάει και τα μπάνια στη θάλασσα. Όμως, μεγαλώνοντας, όλο αυτό έχασε την αξία του.

Δεν λέω πως το καλοκαίρι δεν είναι μια όμορφη εποχή, ιδιαιτέρως ξέγνοιαστη, αλλά, Άνθρωποι, υπάρχουν και άλλες εποχές. 

Έτσι, αν με ρωτήσεις τι είναι αυτό που μου αρέσει στο καλοκαίρι και κάπως ανυπομονώ για αυτό, είναι οι συναυλίες.

Συναυλίες σε μεγάλους χώρους, θέατρα, κήπους, ακόμα και δίπλα σε παραλίες. 

Οι συναυλίες, αποτελούν το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού. Είναι ένα γεγονός που το περιμένουν όλοι, όσοι ακούνε και φανατίζονται με τη μουσική και με συγκεκριμένους καλλιτέχνες.

Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση, από να τραγουδάς τόσο δυνατά, να χαμογελάς, να κλαις, να γνωρίζεσαι με τους διπλανούς, που τους έχει συνεπάρει η ίδια τρέλα με εσένα.

Μια συναυλία, μπορεί να παρομοιαστεί με ένα κύμα, που σε παίρνει και σε γαληνεύει. Εκτονώνεις την έντασή σου, ζεις όλα τα συναισθήματα μαζεμένα μονάχα σε ένα βράδυ. Η αναμονή μέχρι να ξεκινήσουν να παίζουν οι πρώτες νότες από το αγαπημένο σου τραγούδι, είναι σχεδόν ηδονική, ας το παραδεχτούμε.  

Η μουσική, από πάντα, άλλωστε, ένωνε τους ανθρώπους. Ανάγκη της εποχής μας. Να αισθανθούμε ένα με τους άλλους. Να σιγοτραγουδήσουμε όσα νιώθουμε. Κρυφά και μη.

Η ζωντάνια μιας συναυλίας, δεν είναι εύκολο να βρεθεί στους κλειστούς χώρους του χειμώνα. Το χειροκρότημα είναι πιο έντονο, η συγκίνηση μεγαλύτερη  και οι παλμοί της καρδιάς στα ύψη.

Και ας μη ξεχνάμε τις αναμνήσεις μας. Συνδέοντας ένα τραγούδι, με μια στιγμή, όλα ξαναρχίζουν. Τίποτα δεν αλλάζει, ακόμα και αν έχουν αλλάξει όλα στη πραγματικότητα. 

Πηγαίνοντας σε μία συναυλία, κρατώντας μερικές φωτογραφίες και βίντεο, από εκείνη τη μαγική βραδιά, θα μπορείς πάντα να ανατρέχεις, εκεί. Εκεί, όπου ο χρόνος φαινόταν να έχει παγώσει. Έχεις τη δυνατότητα να ζεις ξανά και ξανά, τις πιο δυνατές στιγμές.

Πάντα θα υπάρχουν και πάντα θα γυρνάς σε αυτές. Οι συναυλίες είναι ένα μουσικό όνειρο. Άδραξε κάθε ευκαιρία που έχεις για να βρεθείς σε μία από αυτές.

Έφη Καράμπελα 

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top