Είδαμε: Midsommar | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Ελλάδα Κράλλη

Ποτέ στη ζωή μου δε αισθάνθηκα τόσο τρόμο σε μια ταινία. Αυτή είναι η δεύτερη ταινία του Ari Aster και πραγματικά πήγε πολλά βήματα παραπάνω σε σχέση με το Hereditary (Διαδοχή).

Το Midsommar μας δείχνει την πρωταγωνίστρια μας να βιώνει με τραγικό τρόπο την απώλεια της οικογένειας της εν μια νυκτί. Μετά από αρκετό διάστημα το αγόρι της κάνει μια πρόταση να ταξιδέψει μαζί με εκείνον και τους φίλους του σε ένα μέρος στη Σουηδία. Αυτό θα τη βοηθήσει να ξεχαστεί από το πένθος της και να έρθει πιο κοντά με τη σχέση της. Το μέρος όμως που πηγαίνουν δεν είναι για αναψυχή καθώς βιώνουν όλοι τις ιδιαίτερες τελετουργίες μιας σουηδικής κοινότητας που θα τους φέρει πολλά ερωτηματικά. Η ταινία φανερώνει έντονα τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από ένα μοναδικό γεγονός που γίνεται κάθε 90 χρόνια.

Είναι μια ταινία που θα σοκάρει με τις σκηνές της. Ο Ari Aster δεν έχασε την ευκαιρία να δαμάσει όλα τα συναισθήματα στο πιο σκοτεινό μέρος του ανθρώπου, το υποσυνείδητο. Η σκηνοθεσία, οι ερμηνείες και η όλη αισθητική είναι μοναδικές και το κάθε λεπτό καθηλώνει. Μέχρι και ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης Jordan Peele ομολόγησε πρόσφατα ότι δεν έχει ξαναδεί πιο τρομακτική ταινία και δεν περίμενε ο Aster να κάνει κάτι δυνατότερο μετά τη Διαδοχή.

Μετά την ταινία ένιωσα έναν κόμπο να με σφίγγει και δεν μπορούσα να αναπνεύσω καλά. Με έπιασαν τα κλάματα και δεν ήξερα πως να αντιδράσω. Για μένα ήταν γροθιά στο στομάχι γιατί κοίταξα τι κρύβεται πίσω από την ταινία κατά τη διάρκεια της προβολής της. Δεν είναι μια ταινία για όλους, αλλά αξίζει να τη δείτε γιατί είναι φανταστική. Δεν χρειάζεται να ψάξετε αρκετά για να τη κατανοήσετε. Είναι μια μορφή ταινίας που θα αφήσει σκέψεις…θα δώσει εικόνες που μπορεί να φαντάζουν ψεύτικες…μα σκεφτείτε καλά πριν βιαστείτε να διατυπώσετε την άποψη σας.

Η ταινία είναι 147 λεπτά που κανονικά είναι 225. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης έχει υπόψιν του να δείξει και αυτή τη μιάμιση ώρα που παραλείφθηκε. Τι άλλο θα μπορούσε να υπάρχει άραγε που δεν είδα;

Περιμένω σύντομα τις απόψεις σας και σύντομα πάλι κοντά σας με νέα ταινία από τον χώρο του κινηματογράφου!


© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top