Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι… μες τα θερινά τα σινεμά | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Ράνια Παγούδη

Ακόμα και αν έχεις ξεμείνει στην πόλη, ακόμα και αν όλοι είναι διακοπές, οι καλοκαιρινές νύχτες μπορούν να γίνουν καλύτερες μέσα στα θερινά τα σινεμά, κάτω από τ’ άστρα και το φεγγάρι. Νύχτες όμορφες και δροσερές παρέα με μια μπύρα και ποπ κορν στο χέρι και μια κωμωδία για συντροφιά.

Το θερινό σινεμά έχει αντέξει μέσα στο πέρασμα των χρόνων και κάθε καλοκαίρι αποτελεί μια από τις πιο ευχάριστες συνήθειες μας, εκεί που η νυχτερινή μαγεία του Αυγούστου εμπλέκεται με την τέχνη και μας χαρίζει στιγμές ξεγνοιασιάς και νοσταλγίας των προηγούμενων καλοκαιριών μας. Μια βόλτα από ένα θερινό σινεμά στην πόλη επιβάλλεται τους καλοκαιρινούς μήνες, η ατμόσφαιρα τους είναι τελείως διαφορετική από αυτή που έχουμε συνηθίσει τον χειμώνα στις κλειστές αίθουσες. Οι καρέκλες του σκηνοθέτη, τα μικρά τραπεζάκια ανάμεσα τους, οι μυρωδιές από το αγιόκλημα και το γιασεμί, οι ήχοι από τα τζιτζίκια και ο έναστρος ουρανός, συνθέτουν το καλύτερο σκηνικό για μια προβολή. Ακόμα και οι θεατές είναι διαφορετικοί, όλοι ευδιάθετοι και χαλαροί, παραγγέλνουν τα ποτά και το φαγητό τους από το κυλικείο και αναζητούν την ιδανική θέση για να απολαύσουν την ταινία τους. Κατά την διάρκεια της προβολής νιώθεις σαν να είσαι μέλος μιας μεγάλης παρέας που ξεκαρδίζεται στα γέλια με τις ατάκες των ηθοποιών αλλά και συγκινείται.

Η καλύτερη ίσως στιγμή όμως είναι λίγο πριν ξεκινήσει η προβολή της ταινίας, εκείνα τα λίγα δευτερόλεπτα που η οθόνη και τα φώτα έχουν σβήσει τελείως και μπορείς να σηκώσεις το κεφάλι προς τον ουρανό και να χαζέψεις τα πιο φωτεινά άστρα του ουρανού… και να νιώσεις τη γαλήνη της καλοκαιρινής ατμόσφαιρας.

Αναζητήστε τα μικρά χωμένα θερινά σινεμά στις γωνίες της πόλης σας και χαρίστε στον εαυτό σας και στην παρέα σας μια από τις πιο όμορφες καλοκαιρινές σας βραδιές.

Ορισμένα από τα θερινά σινεμά της Αθήνας

• Ηλέκτρα : Πατησίων 292 (Αγ. Λουκάς – Έναντι της Φοιτητικής Εστίας) Άνοιξε ξανά τις πόρτες του και μας περιμένει!

• Αττικόν Άλσος “Θεόδωρος Αγγελόπουλος”: Ηπείρου 4, Αθήνα, στον περιφερειακό του Γαλατσίου.

• Αίγλη :κήπος Ζαππείου, είσοδος από Βασ. Όλγας.

• Λιλά :Νάξου 115, Άγιος Λουκάς, Άνω Πατήσια.

• Θησείον : Αποστόλου Παύλου 7, Θησείο.

Υ.Σ. Έχει τραγουδήσει για αυτά και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top