Ακούσαμε: Ωκεανοί από Ιratus | Πάστα Φλώρα

Το όμορφο με το hip hop είναι το πόσο εύκολα μπορείς με ένα beat να στολίσεις λέξεις και συναισθήματα που σπάνε μέχρι και διαμάντια. Αυτή την ικανότητα δυστυχώς ή ευτυχώς λίγοι mc την κατέχουν, ένας από αυτούς είναι ο Iratus aka Βαγγέλης. Κάθε δίσκος του, κάθε προσωπική του υπογραφή τον ξεχωρίζει και ο λόγος είναι αυτή ευδιάκριτη ανάγκη που έχει να συνδέσει τα συναισθήματα του με τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Αυτό είναι κάτι που μπορείς να εκλάβεις και στον νέο του δίσκο που μόλις κυκλοφόρησε, ονόματι “Ωκεανοί” .

16265183_1336790029728620_2474295960852886339_n

O δίσκος κυκλοφόρησε 22 Ιανουαρίου διαδικτυακά ενώ η επίσημη παρουσίαση ανακοινώθηκε στις 24 Μαρτίου στο Piraeus 117 Academy. Στίχους και ερμηνεία υπογράφει όπως πάντα ο Ιratus, Recording-Mixing-Mastering: Dj Stigma at BEEhive lab for GroundZero, Επιμέλεια Παραγωγής: Iratus, The ProzaXs, Διεύθυνση Παραγωγής: Ε. Γκότοβος, Γ. Ραυτόπουλος, Διανομή / Marketing: Dynasty Group Athens.

Ο Baudelaire είχε πει πως ένας ελεύθερος άνθρωπος πάντα θα λατρεύει την θάλασσα. Ίσως αυτό να πραγματεύονται οι Ωκεανοί του Βαγγέλη, την ελευθερία της ψυχής, των συναισθημάτων, των αρχών, της μουσικής. Ένας δίσκος roller coaster συναισθηματικό μα συνάμα σκληρός και επιθετικός. Κάθε τραγούδι με το δικό του ξεχωριστό beat και μήνυμα. Από το “ΜΝΠΝ περνάμε τέλεια στην εξοχή” όπου πραγματεύεται τον ατομικό και κοινωνικό κορεσμό με βάση την σύγχρονη πραγματικότητα μέχρι το “Τα λέμε από το πρωί” μια μοντέρνα ερωτική απαγγελία με ένα εξαιρετικό μουσικό ντύσιμο από πίσω.

image.jpg

Όσον αφορά το ομώνυμο τραγούδι “Ωκεανοί” έχουμε να κάνουμε με τη συσχέτιση ζωής και θάλασσας. Την ζωή που παρ’όλα τα σκατά και τις μαυρίλες της, σου παρέχει πάντοτε εκείνα τα ηλιοβασιλέματα και τους μενεξέδες που αντανακλούν επάνω της.

Ένα δίσκος μαύρος, σκοτεινός μα και φάρος, τρυφερός. Ένας δίσκος Ωκεανός.
Γιατί όσο θα είμαστε ελεύθεροι πάντα θα ξεβράζουν οι ωκεανοί μας.    

Γιώτα Μαστροσαββάκη

Άκουσε όλο τον δίσκο εδώ:

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top