Ακούσαμε: For Crying Out Loud των Kasabian | Πάστα Φλώρα

Τρία χρόνια μετά από την κυκλοφορία του ’48:13′, οι Kasabian επιστρέφουν δυναμικά με το ‘For Crying Out Loud’.


 

Eν όψει της πολυναναμενόμενης εμφάνισης τους στο Ejekt Festival και φυσικά με τον ερχομό του έκτου album τους σε παραγωγή του κιθαρίστα, Sergio Pizzorno, οι Kasabian έρχονται υποσχόμενοι μια επιστροφή που θα ηλεκτρίσει το indie rock.

Όντας και όχι τόσο έμπιστη φαν των Kasabian και ύστερα από μουσικές υπενθυμίσεις και έρευνα, τα νέα τα βλέπω πιο καλά για τον Sergio. Το ‘For Crying Out Loud’  ίσως να αποτελεί ένα comeback statment, αφού δουλειά που έχει γίνει και δη ο ήχος μας φωνάζουν ένα delete σίγα σιγά από την επιρροή του “48:13″, έναν από τους πιο αδύναμους δίσκους του συγκροτήματος. Αδιαμφισβήτητα όταν μιλάμε για Kasabian ξέρουμε πως έχουμε να κάνουμε με ένα τεράστιο όνομα της indie μουσικής σκηνής, έτσι και ο φετινός δίσκος δεν ξεφεύγει τελείως από αυτή την κουλτούρα, μια συνηθισμένη αλλά πολύ καλή σύνθεση από κιθάρες παρέα με την στιχουργική που έρχεται να δέσει τα 12 κομμάτια του δίσκου. Ήχος και ύφος πιο mainstream και όχι τόσο underground, παρ’ όλα αυτά μια μουσική και ηχητική γκάμα, με τραγούδια που σε ταξιδεύουν σε παλιούς καλούς dance ρυθμούς (Are you looking for Actions?) και θα σε ξεπατώσουν σε συναυλιακούς χώρους όπως το IIL Ray (The King).

 

 

Προχωρώντας και σε πιο δουλεμένο έργο όπως τα πρώτα κομμάτια που κυκλοφόρησαν τα οποία έχουν ντυθεί και με ομώνυμα video clip, δίνοντας έτσι τροφή στους οπαδούς των Kasabian να αναμένουν αγωνιωδώς τα επόμενα κομμάτια, βλέπουμε στο “You’re In Love With A Psycho” με πρωταγωνιστές, τους ίδιους τους Kasabian να νοσηλεύονται σ’ ένα ψυχιατρικό άσυλο σ’ ένα σκηνικό που αποτυπώνεται με απόλυτη ψυχεδέλεια. Για την ιστορία, δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκρότημα πειραματίζεται με κάτι τέτοιο· το 2009 κυκλοφόρησαν το ‘West Ryder Pauper Lunatic Asylum’, ο τίτλος του οποίου έχει εμπνευστεί από ένα γκρουπ ψυχιατρικών κλινικών στο δυτικό Westshire της Αγγλίας, ακολουθώντας, έτσι, παρόμοιο μοτίβο.

 

 

Καλοκαιρινοί, αισθητικοί, συναυλιακοί οι Kasabian επέστρεψαν μετά από τρία χρόνια με ένα όχι από τους καλύτερους τους δίσκους αλλά σίγουρα αξιοπρεπέστατους, γι αυτό λοιπόν μην το καθυστερείς, ποιος δεν θα θελήσει να μεθύσει παρέα με το “Put your life on it”.


Άκουσε εδώ όλο τον δίσκο:

 

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top