Ακούσαμε: Linkin Park – One More Light | Πάστα Φλώρα

 

Οι Linkin Park παρέα με την Warner Bros. Records έχουν κάνουν τους οπαδούς του Nu metal και alternative rock να υποκλίνονται και να αποθεώνουν κάθε νέα δουλειά και κίνηση των Linkin είτε είναι εξαιρετική είτε όχι και τόσο. Το θέμα είναι θα γίνει το ίδιο και φέτος; ή το status των LP δεν είναι τόσο δυνατό τελικά ώστε να δεχτεί μερικές έως πολλές φουρνιές απογοήτευσης.

Ο λόγος γίνεται για τον νέο δίσκο των Linkin Park “One more Light”, ο οποίος πιο πολύ σε τρολλάρει σκεπτόμενος την δήλωση των LP πως αποτελεί μια πιο ώριμη εκδοχή τους. Ο λόγος από την άλλη της καυστικότητας μου συνάδει δυστυχώς με το άκουσμα του δίσκου αφού δεν έχουμε με μια 90’s backstreetboys επιρροή και όχι την πιο ώριμη και ολοκληρωμένη δουλειά μέχρι τώρα των LP.

 

 

To σίγουρο είναι πως μιλάμε για ένα συγκρότημα το οποίο δεν περιορίζεται μόνο σε μια ταυτότητα αφού τα ιδιώματα του διακλαδώνονται στην pop, nu metal, rap alternative rock και ούτω καθεξής. Μια μπάντα που πειραματίζεται και θα συνεχίζει να πειραματίζεται για πολύ καιρό ακόμα αφού για όσους τους γνωρίζουν ξέρουν πως σχεδόν αποτάχθηκαν το ύφος των πρώτων δύο δίσκων τους, με τους οποίους καθιερώθηκαν.

O “One more Light” αποτελεί τον δεύτερο σερί δίσκο στον οποίο οι LP έχουν τον πλήρη καλλιτεχνικό έλεγχο, αποφασίζοντας αυτή τη φορά να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο θα δομηθεί. Κατά τα λεγόμενά τους, «πρώτα η ιστορία, μετά το hook και τέλος η μουσική». Έτσι ακούγοντας τον δίσκο παρατηρούμε πληθώρα συνεργατών και καλλιτεχνών για την επίτευξη του υλικού, μεταξύ άλλων, με Beyoncé και Maroon 5. Μία από αυτές τις συνεργασίες αποτελεί και η γυναικεία φωνή της Kiiara στο single “Heavy”. Από τα πρώτα τραγούδια που τρόμαξε τους περισσότερους, παρ’ όλα τα καλά φωνητικά της Kiiara, το μουσικό αποτέλεσμα από LP ύφος σε soundtrack ρομαντικής ταινίας στυλ Taylor Swift αποστόμωσε και ετοίμασε με δυσάρεστη στάση τον ερχομό των επόμενων single, όπως το “Sorry For Now” ένα άκρως κλαμπίστικο κομμάτι για πιτσιρικαρία, το “Good Goodbye” μια ωραία αλλά κοπιά των Coldplay το οποίο το ξεχωρίζει κάπως τα φωνητικά των Pusha T & Stormzy.

 

 

Ένας δίσκος απογοήτευση για τους περισσότερους, για άλλους μια ευχάριστη και πιο “in” για τα μουσικά δεδομένα τώρα, αλλαγή. Το σίγουρο είναι ότι μάλλον θα κάνουμε καιρό να ξανακούσουμε τους παλιούς καλούς Linkin Park που γνωρίσαμε.


Άκουσε τον δίσκο εδώ:

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top