Κριτική Podcast #1: Βαθιά στο σκοτεινό δάσος | Πάστα Φλώρα

Μεταξύ των κριτικών για σειρές και βιβλία, αποφάσισα να αρχίσω και κριτικές για podcast, και σκέφτηκα να ξεκινήσω από το αγαπημένο μου, το Mabel. Πρόκειται για ένα σκοτεινό, απόκοσμο παραμύθι για ένα σπίτι στο δάσος, μία νεαρή νοσοκόμα που ήρθε να βοηθήσει την ηλικιωμένη κάτοικο να επικοινωνήσει με τη χαμένη εγγονή της, νεράιδες, δαίμονες, γρίφους, και το Βασιλιά Κάτω Από το Βουνό. Γυρισμένο μέσα από μια σειρά από φωνητικά μηνύματα, με εξαιρετική μουσική και βαθύ, ποιητικό γράψιμο, με καθήλωσε από την πρώτη στιγμή και απολαμβάνω να το ακούω πολύ συχνά.

Είναι μια ανάμειξη του horror, του fantasy και τoυ παραμυθιού, με πολλαπλούς αφηγητές αλλά κυρίως την Άννα Λιμόν (την πρωταγωνίστρια), που περιπλέκουν την ιστορία όλο και περισσότερο, κάνοντας τον ακροατή να ασθμαίνει να την ακολουθήσει. Το καλό με τα podcast είναι ότι, επειδή έχεις μόνο την ακουστική επαφή, μπορείς, μέσα από τις φωνές των αφηγητών και τους ήχους να φανταστείς εξ’ολοκλήρου τι συμβαίνει, κάτι που κάνει ακόμα πιο μαγική την εμπειρία, και οξύνει τη φαντασία. Κάτι που με εξέπληξε θετικά στο podcast, πέρα από τον άκρως λυρικό τρόπο με τον οποίο είναι παραδόξως γραμμένο το σενάριο ήταν το γεγονός ότι η πλειοψηφία των χαρακτήρων στο συγκεκριμένο είναι ΛΟΑΤΚΙ+, και αναφέρονται πολλά φεμινιστικά και άλλα θέματα.

Να σημειωθεί ότι για όσους είναι ευαίσθητοι στις ιστορίες τρόμου, δε θα το πρότεινα, καθώς συχνά έχει ήχο με «παράσιτα», επαναλαμβανόμενες φωνές, ουρλιαχτά, γέλια και απροσδιόριστους ήχους και διάφορα άλλα εφέ για να κάνει την ιστορία πιο ζωντανή. Για τους λάτρεις του dark fantasy πάλι, το προτείνω ανεπιφύλακτα, αν θέλετε να δοκιμάσετε να ακούσετε podcast αντί ας πούμε να δείτε σειρά. Επίσης, για όσους λατρεύουν, σαν εμένα, την Κέλτικη μυθολογία και τους θρύλους για την Αυλή των Νεράιδων που παγιδεύει τους ανθρώπους και πληρώνει με μυστικά, θα βρείτε και στο Μabel αυτό το θέμα, με πρωτότυπο και ονειρικό τρόπο.

Πρόκειται για μία ατμοσφαιρικότατη ιστορία, από την αρχή ως το τέλος.

Βαθμολογία: 5/5

Μαρία Επισκόπου

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top