Ακούσαμε: Babo Koro & Θοδωρής Παπαδουλάκης – Γέλα μου | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Χαρά Μεγαγιάννη

Οι Babo Koro, το συγκρότημα που αντηχεί φωνές των Βαλκανίων και της Μεσογείου, συναντήθηκε μουσικά με τον εξαιρετικό Κρητικό σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη, γνωστό στο ευρύ κοινό μέσω της τηλεοπτικής επιτυχίας ‘’Νησί’’, για να αφηγηθούν μαζί μια ιστορία. Μια ιστορία που δεν γνωρίζει χρονικά πλαίσια, περιγράφοντας γλαφυρό τόσο το μακρινό παρελθόν όσο και την σύγχρονη εποχή. Δύο ερωτευμένα παιδιά αιφνίδια υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν όλα όσα ήξεραν, τον κόσμο τους και τα όνειρα που έκαναν.

Μια ιστορία που στο πέρασμα των αιώνων μπορεί να αλλάζει πρόσωπα, χρονικά και χωρικά πλαίσια, συντεταγμένες και γραμμές. Ωστόσο πάντα επαναλαμβάνεται, κουβαλώντας τις ίδιες ανάγκες και τις ίδιες επιθυμίες. Όλα αυτά επενδύουν σε δύσκολες ανθρώπινες καταστάσεις όπως η ξενιτιά και ο ξεριζωμός, που όμως δίνουν έδαφος στην αλληλεγγύη και την συλλογικότητα να αναπτυχθούν. Η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και η αγάπη για τη ζωή αποτελούν τις κινητήριες δυνάμεις για να εξακολουθήσει ο άνθρωπος, ο καθένας από εμάς να υπερβαίνει τα εμπόδια που ορθώνονται κατά καιρούς στη διαδρομή του.

Το video clip είναι γυρισμένο εξ’ ολοκλήρου στην Κρήτη, συγκεκριμένα στη γραφική πόλη των Χανίων. Μέσα από τον φωτογραφικό φακό αναπτύσσεται σε έντονους ρυθμούς η πλοκή σχολιάζοντας ταυτόχρονα με εύστοχο τρόπο ένα φλέγον ζήτημα που βρίσκεται –δυστυχώς- στην καρδιά της επικαιρότητας: το προσφυγικό.

Το τραγούδι “Γέλα μου” περιλαμβάνεται στο πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος Babo Koro, με τίτλο “Σίσυφος”, το οποίο συνδυάζει αρμονικά την παραδοσιακή μουσική του τόπου μας, τις βαλκανικές πολυφωνίες, το τσιγγάνικο στυλ και τον μοντέρνο ήχο. Ο Θοδωρής Παπαδουλάκης σκηνοθετεί μαζί με τον Γιώργο Πανταζή μια ακόμη ανθρώπινη ιστορία δίνοντας ένα απόλυτα τρυφερό και άρτιο αποτέλεσμα.

Καλή ακρόαση.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top