Ακούσαμε: Κοίτα τη χαραυγή- Σταύρος Σιόλας & Αλκίνοος Ιωαννίδης | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Χαρά Μεγαγιάννη

Ο ταλαντούχος τραγουδοποιός προσκαλεί τον αγαπημένο, Αλκίνοο Ιωαννίδη σε μια μουσική σύμπραξη, τους στίχους της οποίας υπογράφει ο ποιητής Πάνος Δημητρόπουλος ενώ τη μουσική ο Σταύρος Σιόλας.

Σε μια εξαιρετική ενορχήστρωση όπου συνυπάρχει σε πλήρη αρμονία το παραδοσιακό στοιχείο με μοντέρνες πινελιές, ο ερμηνευτής και τραγουδοποιός Σταύρος Σιόλας καταφέρνει να ‘’χωρέσει’’ την αγάπη του με τη σύγχρονη ξένη μουσική και τον ηλεκτρικό ήχο. Την ίδια στιγμή κυριαρχούν δύο παραδοσιακά όργανα, το σάζι του Κώστα Παρίση και το κλαρίνο του Αποστόλη Βαγγελάκη. Χωρίς να γίνεται κατάχρηση των παραδοσιακών οργάνων, πράγμα το οποίο παρατηρείται αρκετά συχνά κυρίως στο χώρο του έντεχνου. Στην προκειμένη περίπτωση, η μουσική αποδίδεται με ενέργεια και καθαρότητα. Παρόλο που ο Σταύρος Σιόλας έγινε γνωστός με το τραγούδι «Της Άρνης το νερό», και το αναμενόμενο θα ήταν να παραμείνει στο ύφος του παραδοσιακού ήχου, κάνει τη διαφορά. Με μελωδία που έρχεται πιο κοντά με τον ήχο των Archive, τα προαναφερθέντα στοιχεία κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο κομμάτι.

Οι μελωδικές φωνές των δύο ερμηνευτών και τα ιδιαίτερα ηχοχρώματα που διαθέτουν, μπλέκονται μεταξύ τους και καταλήγουν στον ακροατή σαν απόηχοι δύο κόσμων τόσο διαφορετικών –φαινομενικά- και συνάμα τόσο όμοιων. Κάπως έτσι το τραγούδι προσπαθεί να ξορκίσει από τον καθένα μας τον πόνο που αισθανόμαστε ως απόρροια της θλιβερής πραγματικότητας, προτρέποντάς μας να δούμε τη χαραυγή. Εκεί που το φως του ήλιου μας γεμίζει με αισιοδοξία και ενέργεια για να εξακολουθήσουμε να πορευόμαστε στη ζωή.

Αντικρίζοντας το χρώμα του ουρανού τις πρώτες πρωινές ώρες , ανακτούμε την ελπίδα εκείνη που μας υπενθυμίζει πως τίποτα δεν έχει τελειώσει, ακόμη. Αξίζει λοιπόν να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, με όσα μέσα διαθέτουμε καθώς δεν γνωρίζουμε τι μας επιφυλάσσει η επόμενη μέρα.

Ο χρόνος πέφτει σα δροσιά πάνω στο δέρμα
κι εξαργυρώνεται του έρωτα το κέρμα
θα ξανά αρχίσει η ζωή μετά το τέρμα
κοίτα τη χαραυγή


Καλή ακρόαση…

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top