Εαρινά Τραγούδια | Πάστα Φλώρα

«Εαρινά Τραγούδια»

Η νέα καλλιτεχνική δουλειά του αγαπητού,

πολύπλευρου μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου.

Ο Ηλίας Ανδριόπουλος στην ωριμότητα του καλλιτεχνικού του βίου καταθέτει τα « ΕΑΡΙΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ» ως Άνθη Επιταφίου , που κυλούν σαν σταγόνες αγάπης στην ψυχή μας, ομορφαίνοντας το όνειρο και το ταξίδι στην φαντασία.  Υπαινίσσεται μέσω του τίτλου, την υψηλότερη μορφή της ΄Ανοιξης, την ελληνική Μεγάλη Εβδομάδα.

Στο cd αυτό κέντησε με ήχους άλλοτε λυρικούς, άλλοτε νοσταλγικούς και ελεγειακούς, τον χάρτη, τον καμβά της νεοελληνικής μας Ποίησης από τον Κάλβο, τον Ελύτη, τον Γκάτσο και τον Σεφέρη έως τον Ελευθερίου και την Ηλιοπούλου , φέρνοντας στο φως με την μουσική , μία νωπογραφία ευγενικών συναισθημάτων και πνευματικών οραμάτων που κινούνται –  ευτυχώς ακόμα ζωντανά- κάτω από την επιφάνεια της καθημερινής ρηχότητας.

Θα διακρίνετε εδώ την ενορχηστρωτική ανασύνθεση παλιότερων τραγουδιών του, παράλληλα με την ώριμη καλλιτεχνική του ματιά, που έχει σχέση με τις νεότερες συνθέσεις του.

Η Θεοδώρα  Μπάκα που μας έρχεται από τον λυρικό χώρο ως mezzo soprano,  αναδεικνύεται  στα τραγούδια του Ανδριόπουλου σε ερμηνεύτρια  πρώτης γραμμής, καθώς αγγίζει το υψηλότερο σημείο αισθητικής τελειότητας, αποθεώνοντας ότι ορίζουμε ως ελληνικό τραγούδι.

Σημαντική στιγμή για το cd είναι το «Τραγούδι του παλιού καιρού» του Νίκου Γκάτσου,, όπου ο Βαγγέλης Μπουντούνης και η Μάρω Ραζή το διασκεύασαν έξοχα για δύο κλασσικές κιθάρες και το αποδίδει με τον δικό της τρόπο η Θεοδώρα Μπάκα.

Την μικρή αφαιρετική ορχήστρα του cd αποτελούν τρεις εξαίρετοι μουσικοί, οι οποίοι κυριολεκτικά ιερουργούν με το παίξιμό τους: ο Αχιλλέας Γουάστωρ – πιάνο, ο Αλέξανδρος Μποτίνης – βιολοντσέλο και ο Ηρακλής Ζάκκας – μαντολίνο, μπουζούκι.

Επίσης στην «Υμνωδία», ένα από τα καινούργια κομμάτια του συνθέτη, συμμετέχει η Χορωδία Σύγχρονη ΄Εκφραση, υπό την διεύθυνση του μαέστρου της Θωμά Λουζιώτη.

https://www.youtube.com/watch?v=9QGs26oXa3o

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top