Ακούσαμε: Έρωτας Παρωδία | Πάστα Φλώρα

Γράφει ο Θανάσης Πάνου

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχει εισχωρήσει για τα καλά μια swing απόχρωση στη μουσική κουλτούρα, με μουσικές και στίχους που θα έλεγε κανείς ότι αποτελούν εξέλιξη του έργου του Μανώλη Χιώτη. Όλο και περισσότερα νέα κορίτσια κι αγόρια προσφέρουν μια νότα πιο χορευτική και ευδιάθετη.

Δύο τέτοιες φυσιογνωμίες με είδη αρκετά καλλιτεχνικά πράγματα στην πλάτη τους, παρά την έφηβη ακόμα πορεία τους, η Μιρέλα Πάχου και η Πέννυ Μπαλτατζή αποφάσισαν να ενώσουν τις φωνές τους σε ένα τραγούδι με μουσική και στίχους της τελευταίας.

Ο “Έρωτας παρωδία” είναι ένα τραγούδι-γροθιά σε όλους εκείνους τους έρωτες που αρχίζουν υπέροχοι και καλοκαιρινοί και τελειώνουν άδοξα αποκαλύπτοντας έναν στιγμιαίο ενθουσιασμό που ύστερα χάθηκε, το ψέμα των λέξεων κάτω απ’ το πέπλο της ασφάλειας και εν γένει την εξ αρχής “παρωδία” μιας αγάπης σκάρτης που είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας αληθινής εκτός απ’ τον πυρήνα της.

Η Πέννυ Μπαλτατζή γράφει ένα τραγούδι δυναμικό πάνω στο γνώριμο μουσικό της ταμπεραμέντο με στίχο που περνάει από τα ισχυρότερα ανθρώπινα συναισθήματα, όπως πάθος, μελαγχολία, θυμός και εν τέλει απογοήτευση. Η μουσική πατάει στα swing-jazz χαρακτηριστικά με τα οποία μας συστήθηκε και που έχει χτίσει πλέον την πορεία της.

Με την Μιρέλα Πάχου δημιουργούν ένα όμορφο κι αρμονικό γυναικείο ντουέτο με στοιχεία που εμπίπτουν και στις δύο ερμηνεύτριες και τραγουδοποιούς.

Ο “Έρωτας παρωδία” κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top