Πως ο Κοκκινόπουλος μας έμαθε μουσική | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Εύη Καραβαρίτη

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος είναι σκηνοθέτης των αυτοτελών επεισοδίων της 10ης Εντολής, Κόκκινος Κύκλος, 3ος Νόμος και Ου Φονεύσεις όπου αποτελούν από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του με αποτέλεσμα να αποκτήσουν γρήγορα φανατικό κοινό. Επηρεασμένος από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ και την ταινία «Ψυχώ» που είδε στα 14 του χρόνια άρχισε να κινείται στα ίδια μονοπάτια του εγκλήματος και του ψυχολογικού θρίλερ. Όλα αυτά συνθέτονται μοναδικά με την μουσική επένδυση του κάθε επεισοδίου το οποίο επιμελείται ο ίδιος προσωπικά. Τα κομμάτια που επιλέγει εκπέμπουν μια ιντριγκαδόρικη μουσική κάτι το απόκοσμο το οποίο μπαίνει την κατάλληλη στιγμή ώστε να σε βάλει μέσα βαθιά στην πλοκή και να σε παρασύρει να το ζήσεις. Τα είδη μουσικής που ακούγονται είναι ποικίλα, όμως κυριαρχούν τα είδη της εναλλακτικής ροκ, Indie Roc, Folk Rock, Goth, Gothic Metal, Punk Rock, εναλλακτικό κάντρι και Country Rock. 

Βέβαια υπάρχουν κι άλλα είδη μέσα όπως Soul, Dream Pop, Hard Rock, Psychedelic Rock, Neo-Psychedelia, Death/Doom και Rock, Pop. Μουσική την οποία τον έμαθε η κόρη του να ακούει. Πρόκειται για γνωστά ή μη συγκροτήματα τα οποία πραγματοποιούν συναυλίες στην χώρα μας κάθε χρόνο.

Εάν δεν βλέπεις σειρές του Πάνου Κοκκινόπουλου πολύ πιθανό να μην γνωρίζεις την μουσική αυτού του είδους. Είναι για τους πολύ καλά ψαγμένους για εκείνους που κάθονται και χάνονται στις πιο ανομολόγητές τους σκέψεις, για εκείνους που το ροκ κάθε κατηγορίας είναι κομμάτι της ζωής τους. Τέλος, εκτός από το έγκλημα και τις συνέπειες της παράβασης της προσπέρασης της κόκκινης γραμμής όπως λέει στην εισαγωγή του κόκκινου κύκλου , μας έμαθε να ακούμε και μουσική.

Μερικά από τα κομμάτια που έχει χρησιμοποιήσει:

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top