Διαβάσαμε: Πυρσός στη νύχτα-Σάμπα Ταχίρ | Πάστα Φλώρα

Ύστερα από τα γεγονότα της Τέταρτης Δοκιμασίας, η Λάια και ο Ελίας κυνηγημένοι από τους Στρατιωτικούς, φεύγουν από την πόλη της Σέρα και τίθονται σε μια αποστολή θανάτου στην καρδιά της αυτοκρατορίας με στόχο την απελευθέρωση του αδερφού της Λάια, Νταρίν ο οποίος κατέχει μυστικά, που μπορούν, να εξασφαλίσουν την ελευθερία του λαού των Σπουδαστών και να ανατρέψουν οριστικά την κυριαρχία τών Στρατιωτικών. Παράλληλα η Ελένα, που πλέον βρίσκεται εγκλωβισμένη στη θέληση του αδίστακτου νέου Αυτοκράτορα Μάρκους καλείται να επιλέξει ανάμεσά στην πίστη της στην Αυτοκρατορία και την οικογένειά της ή τον παιδικό της φίλο Ελίας ο οποίος αποτελεί πλέον τον ποιό διάσημο και σημαντικό καταζητούμενο σε ολόκληρη την επικράτεια της Αυτοκρατορίας και η ίδια υποχρεούται, να καταδιωξει και να σκοτώσει.

Η Σάμπα Ταχίρ σαν άλλη Κεχανί έρχεται, να μας αφηγηθεί τη συνέχεια της ιστορίας της Ελένα, της Λάια και του Ελίας, σε μια ιστορία που ξετυλίγεται γύρω από τον αναγνώστη και τον ταξιδεύει στον μαγικό αλλά και ζοφερό της κόσμο μέσα από τις γοητευτικές και σκληρές περιγραφές της και μας αποκαλύπτει τα μυστικά και τους θρύλους του.

Η αφήγηση των γεγονότων είναι εναλλασσόμενη, μόνο που πλέον αντί να χωρίζεται ανάμεσα στον Ελίας και τη Λάια, όπως συνέβαινε στο πρώτο βιβλίο, προστίθεται και η οπτική γωνία της Ελένα και όλες ανεξαιρέτως είναι γεμάτες δράση, αγωνία, συγκίνηση και ανατροπές. Ο αγαπημένος μου χαρακτήρας παραμένει για ακόμη μια φορά η Ελένα, την οποία γνωρίζουμε καλύτερα καθώς ακολουθούμε και τη δική της αφηγηματική γωνία και τη βλέπουμε να μετατρέπεται σε μια από τις πιο επικίνδυνες γυναίκες σε ολόκληρη την Αυτοκρατορία.

Ακόμη στο βιβλίο προστίθεται μια λιγότερο σημαντική αλλά εξίσου δυναμική ηρωίδα, η Άφια Άρα Νουρ, η οποία αν και δεν κατέχει κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη του βιβλίου με γοήτευσε μέσω του δυναμισμού, της πονηράδας και της σκανδαλιάρικης αύρας που εξέπεμπε.

Στον αντίποδα βρίσκεται η Λάια η οποία για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να εκμαιεύσει το ενδιαφέρον μου και έπεφτε από τη μία λάθος επιλογή στην άλλη, αποτελώντας πιο πολύ ένα ακόμη εμπόδιο για τους συνοδοιπόρους της παρά μια ουσιαστική συμβολή στην σωτήρια του αδερφού της.

Ενδιαφέρουσα πινελιά στην ιστορία αποτελούν και οι κεντρικοί κακοί της με αγαπημένους μου την αδίστακτη και αιμοδιψή διοικήτρια Κέρις Βετούρια, η οποία αποτελεί πρότυπο γυναίκας σε θέση ισχύος σε μια πατριαρχική κοινωνία και ο μυστηριώδης και παντοδύναμος βασιλιάς των τζίνι, ο Νυχτοκουβαλητής, όπου είναι το είδος του κακού, που μέσα από το παρελθόν και τα κίνητρα που τον ωθούν στις πράξεις του καταφέρνει, να κερδίσει τη συμπάθεια των αναγνωστών.

Τέλος σε αυτό το βιβλίο μάθαμε περισσότερες συναρπαστικές λεπτομέρειες για τη μυθολογία και τις παραδόσεις του κόσμου στον οποίο διαδραματίζεται, κάνοντας έτσι τον αναγνώστη, βυθιστεί σε αυτόν. Η συνέχεια του <<Πυρσός στη νύχτα>> ήταν καθηλωτική και δεν μπορώ να περιμένω μέχρι τη στιγμή όπου θα κυκλοφορήσει η ελληνική έκδοση του τρίτου βιβλίου της σειράς.

Βαθμολογία: 9/10

Τίτλος: Πυρσός στη νύχτα/A torch against the Night Συγγραφέας: Σάμπα Ταχίρ
Εκδόσεις: Εκδόσεις Ψυχογιός
Σελίδες: 544


Ευχαριστώ θερμά τις εκδόσεις Ψυχογιός για το αντίτυπο του βιβλίου που μου διέθεσαν.

Ιωάννα Δημητσάνου

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top