Είδαμε: Η Σαμάνθα και ο Μαξ στο βυθό της ασφάλτου

Είδαμε την παράσταση «Η Σαμάνθα και ο Μαξ στο βυθό της ασφάλτου» του Άκη Δήμου.

Στον υπέροχο χώρο <Vault>, παίζεται η παράσταση «Η Σαμάνθα και ο Μαξ στο βυθό της ασφάλτου» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Αντωνιάδη, όπου είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε.

Ένα ζευγάρι, η Σαμάνθα και ο Μαξ, το σκάνε ένα βράδυ από το σπίτι τους, και βρίσκουν καταφύγιο σε ένα παλιό και εγκαταλειμμένο λούνα Παρκ. Θέλουν να ξεφύγουν, από το παρελθόν, ίσως και από το μέλλον τους, που δείχνει προδιαγεγραμμένο και για τους δυο. Ένα ταξίδι, έξω από τα στενά όρια του χρόνου, μόλις ξεκίνησε.

Είναι δύσκολες οι σχέσεις των ανθρώπων, αυτό το γνωρίζουμε όλοι, είτε έχει να κάνει με σχέση, γονείς- παιδιά, είτε έχει να κάνει με την σχέση δυο νέων ανθρώπων, όπως και οι ήρωες μας. Και τι κάνουμε όταν αδυνατούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα; Επιλεγούμε την χειρότερη λύση! Να τρέξουμε δηλαδή μακριά του. Και μετά το βάρος μεγαλώνει αντί να μικραίνει.

Αυτό το βάρος δείχνουν να προσπαθούν να σηκώσουν οι ήρωες μας. Οι ψυχές τους υποφέρουν. Δυστυχώς η ζωή δεν μας δίνεται με οδηγίες χρήσεως, και τα λάθη, είτε τα δικά τους είτε των γύρω τους, τους εμποδίζουν να ζήσουν όπως ίσως να ήθελαν. Και φοβούνται, φοβούνται πολύ, βυθισμένοι σε ένα «δρόμο» που δεν θα επέλεγαν να τον περπατήσουν έτσι, αλλά με το δικό τους βηματισμό, που πλέον είναι ανίκανοι να βρουν.

Και οι δυο ηθοποιοί, η Σαμάνθα ( Έυη Τσάφου) και ο Μαξ (Πάρις Σκαρτσολιάς), χρησιμοποιούν επί σκηνής την δύναμη όλων των εκφραστικών τους μέσων, και καταφέρνουν να υποδυθούν στο ακέραιο, δυο -όχι και τόσο- εύκολους χαρακτήρες. Δυο ρόλοι πρόκληση, καθότι καλούνται να μας τους παρουσιάσουν δύσκολους όπως είναι, αλλά με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορέσουμε να τους κατανοήσουμε.

Κάποιος, είχε πει, ότι οι νέοι δεν έχουν πάντα δίκιο αλλά η κοινωνία που τους αγνοεί και τους χτυπάει έχει πάντα άδικο. Σε ένα έργο με πολλά μηνύματα, που θα κάνει κάποιους από εσάς να ανατρέξετε στα εφηβικά σας χρόνια, ίσως αυτοί οι δυο χαρακτήρες να σας φανούν αρκετά γνώριμοι! Καλή σας θέαση.

Παντελής Χατζηιωάννου

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top