Είδαμε: Ο Αστικός Μύθος του Γ.Ψ. στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Ποιος είναι ο Γ.Ψ; Πότε ήρθε; Τι θέλει; Μα πότε επιτέλους θα πάμε στο πάρτυ του;

Σ’ένα διαμέρισμα σε απροσδιόριστο τόπο και χρόνο η Λιούμπα και ο Μίκλος έχουν αναστατωθεί από τον μυστηριώδη ερχομό του Γ.Ψ, ενός καινούργιου ενοίκου που ένας θεός ξέρει τι μεταφέρει στις αμέτρητες κούτες του. Ένα αλλοπρόσαλλο μέντιουμ, και ένας απροσδιόριστος μουγγός φίλος ολοκληρώνουν το ιδιαίτερο καστ ενοίκων αυτής της αλλόκοτης πολυκατοικίας. Μια ομιλητικότατη γυάλινη σφαίρα, ένα σχέδιο εξόντωσης, ένα χρυσό φόρεμα και άπειρα σιδερωμένα ρούχα πλαισιώνουν τον αστικό μύθο του Γ.Ψ και ένας ραδιούργος και εμμονικός Μίκλος βρίσκεται εκεί για να τον διαλύσει ή να τον χτίσει;!

Το έργο  γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Αλκίνοο Δωρή αναλαμβάνει να αποδώσει η νεοσύστατη ομάδα LOXODOX την οποία απαρτίζουν οι Τρύφωνας Ζάχαρης, Μαρίζα Θεοφυλακτοπούλου, Ιωάννα Αποστολοπούλου, και Κρίτων Δώρης.

Σε μια παράσταση που ξενίζει, παραξενεύει και προκαλεί αβίαστο γέλιο προσπάθησα να παρακολουθήσω στενά τα όσα διαδραματίζονται, αποφασίζοντας ωστόσο νωρίς να παραδοθώ στους σουρεαλιστικούς ρυθμούς και εικόνες της που τελικά είναι μάλλον ο ιδανικός τρόπος να παρακολουθήσει κανείς την παράσταση.

Νικολέττα Στυλιάρα

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top