Είδαμε: Οι Μίμοι του Ηρώνδα | Πάστα Φλώρα

Οι Μίμοι του Ηρώνδα

Είσαστε από τους ανθρώπους που παρακολουθούν θέατρο για να βρουν τις αλήθειες τους, ψάχνοντας να ταυτιστούν με αποφθέγματα, πρόσωπα και καταστάσεις ή μήπως είσαστε από τους ανθρώπους που λατρεύουν το θέατρο σε όλες τους τις μορφές, τραγωδία, κωμωδία, σάτιρα, μίμηση, stand up comedy, σκετς κτλ κτλ.

Αν ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία, θα ήθελα πολύ να μην σας γράψω τίποτα κι απλώς να σας προτείνω θερμά να παρακολουθήσετε όσο πιο σύντομα γίνεται τον μιμίαμβο (μίμηση & ιαμβός) του Ηρώνδα στο θέατρο Σφενδόνη σε μετάφραση Θεόδωρου Στεφανόπουλου. Για να βιώσετε, ανυποψίαστοι, ακριβώς το ίδιο συναίσθημα που βίωσα κ εγώ!

Αλλά, επειδή επιβάλλεται και του αξίζει σπουδαία κριτική θα σας βάλω λίγο στο κλίμα. Ο Αλεξανδρινός ποιητής Ηρώνδας υπολογίζεται ότι έζησε τα πρώτα πενήντα χρόνια του 3ου αι. π. Χ. Και μαντέψτε;

Οι άνθρωποι και τότε όπως και τώρα, είχαν την ανάγκη του σεξ, του αισθησιασμού και της αυτοϊκανοποίησης! Και φυσικά, ο αγοραίος έρωτας άκμαζε και τότε, όπως και σήμερα. Μέσα από απίθανους μίμους, που χορεύουν, γελάνε, κλαίνε, μονομαχούν και κάνουν τούμπες καταφέρνει ο Ηρώνδας να περάσει τις μεγάλες του αλήθειες, τα ήθη κ τα έθιμα της εποχής εκείνης με τρόπο κωμικό, προκλητικό και σαρκαστικό.

Ιδιαίτερη έμφαση στην μίμηση δίνουν οι μάσκες και τα θεατρικά κοστούμια των ηθοποιών… αν αρέσκεστε στην θεατρολογία και τα θεατρικά κοστούμια, εεε τότε πρόκειται για την ιδανική παράσταση για εσάς! Φοβερή η δουλειά της Ματίνας Μεγκλά.

Και για να σας διεγείρω λίγο ακόμα την φαντασία αρκεί να σας πώ, πως η Νιτρίκη, η Γηλίδα, η Μητρονίκη, ο Κότταλος, ο Κέδρονας και άλλοι πολλοί εμφανίζονται επί σκηνής με παραμορφωμένα σώματα χωρίς να φοβούνται να αφαιρέσουν τα θεατρικά τους κοστούμια …

«Καράβι που κρατιέται σε μιά άγκυρα, δεν είναι ασφαλές» λέει η Γηλίδα στην Νιτρίκη, η οποία τις απαντά: «Όταν ασπρίζουν τα μαλλιά, φυραίνουν τα μυαλά». Τα προξενιά πηγαίνουν και έρχονται, καθώς η υστερία της απιστίας καλά κρατεί. Μην ξαφνιαστείτε από τον Θαλή και τον Βάταρο που κονταροχτυπιούνται στον δικαστή για την αθωότητας τους… και μην βιαστείτε να τους κρίνετε εσείς οι ίδιοι οι θεατές μέσα από τις απολογίες τους.

Προσοχή στους ξυλοπόδαρους μίμους και φροντίστε να αποθανατίσετε όλες τις εκφράσεις των Μίμων του Ηρώνδα, καθότι, ασυνείδητα τις αναπαράγουμε όλοι μας σε καθημερινή βάση.

Συγχαρητήρια στην σκηνοθεσία της Άννα Κοκκίνη και Μπράβο στους συντελεστές καθώς θα ήταν τραγική παράληψη να λησμονήσω τα πρωτότυπα μουσικά διαλλείματα του Νίκου Βελιώτη.

Προσοχή στα sex toys της παράστασης, εκσφενδονίζονται μεταξύ των ηθοποιών αναμεμιγμένα με τα παπούτσια του υποδηματοποιού Κέρδονα (Νίκος Νίκου φοβερός)

Φροντίστε εγκαίρως για την κράτηση των εισιτηρίων σας & δεν θα χάσετε!

Ηλέκτρα Σιαλμά ΜSc

Ψυχοθεραπεύτρια-www.elektrasialma.gr

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top