Είδαμε: Το βράδυ που η Μέριλιν πέρασε στη Λεωφόρο των Αστεριών | Πάστα Φλώρα

Το βράδυ που η Μέριλιν πέρασε στη Λεωφόρο των Αστεριών

Το Studio θέατρο της Κυψέλης είναι ένα καμπαρέ, μια ξεχασμένη μπουάτ που στολισμένη Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια σε μεταφέρει σε μια Αθήνα μιας άλλης εποχής. Ο σκηνοθέτης, Γιώργος Λιβανός, έχει καταφέρει να διατηρήσει απαράλλακτο το χρώμα και την μυρωδιά μιας άλλης Αθήνας. Το υπόγειο του καμπαρέ έχει μετατραπεί σε σκηνή που κάποιος θα μπορούσε να πει ότι φιλοξενούσε παράνομα μονόπρακτα και άλλοτε απαγορευμένες σατιρικές παραστάσεις.

 Κατεβαίνοντας την σκάλα λοιπόν, βλέπεις την σκηνή στο ίδιο επίπεδο με τον θεατή. Χθες βράδυ παρακολούθησα την μετάβαση την Μέριλιν στον άλλο κόσμο. Στον κόσμο των αστεριών δεν ξέρω αν μπορώ να το πω με σιγουριά, όμως σίγουρα στο μεταίχμιο της αληθινής ζωής και της μετά θάνατον ζωής.

Ο θίασος με τα δεκατρία πρόσωπα σε μια μεγάλη ποικιλία ηθοποιών, ανάμικτων ηλικιών, ανεβάζει ένα μούσικαλ αλλά ελληνικά, με φοβερά Cult στοιχεία, που  συνδυάζουν την ελληνική Trash TV με την επιφάνεια, τα ναρκωτικά και την έκδηλη σεξουαλικότητα του Hollywood. Γλώσσα αυθεντική, χωρίς ταμπού, ερωτισμός χωρίς φρένο, στα σύνορα κόλασης και παραδείσου. Ονόματα και πρόσωπα βαρύγδουπα όπως, Μεριλιν Μονρόε, Γκρέτα Γκάρμπο, Άλφρεντ Χιτσκοκ, Μάρλον Μπράντο, Λορέτα Γιάνγκ, Τζέιμς Ντίν, Χάμφρει Μπόγκαρτ, Ρίτα Χέιγουορθ κ.ά., που ενώ δεν βρίσκονται στα εγκόσμια, αναρωτιούνται για την υστεροφημία τους και την διαχρονική τους επιρροή στην σύγχρονη εποχή. Σε μια βαθιά αναζήτηση ρόλων και πραγματικής ζωής, η θεατρική παράσταση γίνεται, ταινία μεγάλου μήκους (3ωρών), καθώς ο θεατής παρακολουθεί ο ίδιος τα γυρίσματα. Αναπόφευκτα η ματαιότητα του Hollywood μεταφέρεται και τον θεατή. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν όλοι αυτοί οι θρύλοι της Καλιφόρνιας έζησαν έστω και για ένα λεπτό χωρίς ρόλους; Ή μήπως και στην άλλη ζωή, από συνήθεια υποδύονταν ρόλους πάνω στους οποίους είχαν βασίσει όλες τους τις σχέσεις;

Εν τέλει είμαστε οι ρόλοι μας, μας συνοδεύουν και στην άλλη ζωή. Για αυτό τον λόγο καμιά φορά χρειάζεται αναπροσαρμογή και αλλαγή. Ώστε να κοιμηθούμε γαλήνια στο μεγάλο ταξίδι μας. Να μην βασανιζόμαστε ακόμα κι εκεί αν ζήσαμε την ζωή που θέλαμε ή την ζωή που μας επέβαλαν οι ρόλοι της ‘σκηνοθετημένης’ κοινωνίας που ζούμε.

Αφιερώστε στον εαυτό σας μια Δευτέρα και κατεβείτε την σκάλα του θεάτρου Studio Κυψέλης. Τελικά οι stars μας κερδίζουνε με τους ρόλους τους ή με τα σκάνδαλα μεταξύ τους που ποστάρονται στις φυλλάδες…για τους έρωτες, τις εξαρτήσεις τους και την αναζήτηση του πραγματικού τους ειδώλου που ψάχνουν στις σκιές της δόξας των ρόλων τους.

Τέλος, θα ήταν άδικο να μην αναφερθεί η έντονη παρουσία του πιάνου της Νίκης Γκουντούμη και τα απαστράπτοντα κουστούμια της Δέσποινας Βολίδη.

Έντονες αποκαλύψεις και γραφικά προκλητικές σκηνές διαδραματίζονται στο νωχελικό αλλά παράλληλα επιβλητικό σκηνικό της Δέσποινας Βολίδη.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους ηθοποιούς που μέχρι το τέλος της παράστασης δεν χάνουν ούτε μια στιγμή το πάθος για τους ρόλους τους.

Ηλέκτρα Σιαλμά, MSc

Ψυχοθεραπεύτρια – www.elektrasialma.gr

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top