Είδαμε: Τριαντάφυλλο στο Στηθος

Είδαμε το «Τριαντάφυλλο Στο Στήθος» στο θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν».

Παραβρεθήκαμε στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του Τενεσί Ουίλιαμς στο Υπόγειο της οδού Πεσματζόγλου, στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής παραστάσεων μεταξύ του Θεάτρου Τέχνης και του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, που εγκαινιάστηκε φέτος για πρώτη φορά.

Το έργο ξεκινά στο σπίτι της Σεραφίνα Ντέλλε Ρόζε(Πηνελόπη Μαρκοπούλου), η οποία είναι μετανάστρια στον αμερικανικό νότο και συγκεκριμένα στην Λουιζιάνα, όπου ζει εκεί σε μια φτωχική γειτονιά μαζί με τον άντρα της και την κόρη της. Τον άντρα της θα τον χάσει. Ο πόνος για την απώλεια θα την καταβάλει. Ώσπου μια μέρα, κάπου ανάμεσα σε τυχαία γεγονότα και δύσκολες καταστάσεις για την ίδια, η κωμωδία έρχεται να αντικαταστήσει το δράμα!

Από την αρχή της παράστασης νιώθεις ένα βάρος. Όλα προμηνύουν ότι κάτι κακό θα συμβεί, και συμβαίνει. Μετά το βάρος μεγαλώνει λόγο του πένθους που καλύπτει την παράσταση. Και εκεί γίνεται η ανατροπή. Ο Αλβάρο (Γεράσιμος Μιχελής), εισβάλει σαν σίφουνας στο έργο, και για πρώτη φορά μας κάνει να γελάσουμε με την ψυχή μας. Κάνει το δράμα, κωμωδία μέσα σε δευτερόλεπτα με αριστουργηματικό τρόπο. Πραγματικά δεν χορταίνεις να τον βλέπεις να υποδύεται αυτόν τον θεότρελο ιταλό που έρχεται να αλλάξει την ζωή της Σεραφίνα.

Όλοι οι συντελεστές συντελούν όμως, σε αυτό το εξαίρετο αποτέλεσμα. Συμπληρώνοντας, ο καθένας με την ιδιαίτερη ερμηνεία του, το γλυκόπικρο έργο του Τενεσί Ουίλιαμς.

Στο τέλος, φεύγοντας από το θέατρο, αναλογίζομαι ότι έτσι πρέπει να είναι και η ζωή. Όπως ακριβώς αυτό που παρακολούθησα. Η ζωή κοιτάζει μπροστά, και όσο και αν θέλουμε να την κρατήσουμε πίσω, θα βρει τον τρόπο της να προχωρήσει. Και το γέλιο, με το πιο φυσικό τρόπο, θα αντικαταστήσει το δράμα.

Θεωρώ ότι ήταν αναμενόμενο να πάρει παράταση για τρεις ακόμη παραστάσεις, πέρα των προγραμματισμένων, για την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 21:15, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 21:15 και την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 20:00. Να πάτε να την δείτε! Εκτός του ότι θα γελάσετε με την ψυχή σας, θα καταφέρει, εξίσου καλά, να σας συγκινήσει.

Παντελής Χατζηιωάννου

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top