Μία μικρή ιστορία για έναν μεγάλο ζωγράφο – Ίδρυμα Γουλανδρή | Πάστα Φλώρα

«Μία Μικρή Ιστορία για Έναν Μεγάλο Ζωγράφο»

 «Η Τέχνη ζει γι’ αυτόν που την κοιτάζει»
Πάμπλο Πικάσο

Πώς ξετυλίγεται η ιστορία της ζωής ενός καλλιτέχνη όταν την αφηγούνται οι πίνακες που ο ίδιος ζωγράφισε; H ζωή του εμβληματικού Πάμπλο Πικάσο γίνεται μία θεατρική παράσταση για παιδιά, από την ομάδα θεάτρου seveneleven, στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Βασισμένη στη ζωή του διάσημου καλλιτέχνη, η παράσταση Μία Μικρή Ιστορία για Έναν Μεγάλο Ζωγράφο επιχειρεί να ενδυναμώσει τη σχέση των παιδιών με τις εικαστικές τέχνες, ενθαρρύνοντας την αναζήτηση του καλλιτεχνικού έργου του Πάμπλο Πικάσο, αλλά και της μοντέρνας τέχνης γενικότερα, μέσα από τα έργα των της συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Μία ξαφνική νεροποντή οδηγεί ένα μικρό κορίτσι σε ένα κλειστό καφέ του Παρισιού. Εκεί, δύο μυστήριες φιγούρες θα την οδηγήσουν σε ένα μαγικό ταξίδι από μία μικρή πλατεία της Μάλαγας έως τους μεγάλους δρόμους του Παρισιού. Ένα ταξίδι στη ζωή του Πάμπλο Πικάσο. Οι απορίες του μικρού κοριτσιού για τον μεγάλο Ισπανό ζωγράφο και τον κόσμο της τέχνης, θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή του.

Seveneleven ομάδα θεάτρου:

Η seveneleven ιδρύθηκε το 2013 από τους ηθοποιούς Νότη Παρασκευόπουλο και Κωνσταντίνα Μαλτέζου με σκοπό την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων και την προσπάθεια βελτίωσης της κοινωνικής και πνευματικής κατάστασης των ηλικιωμένων. Παράλληλα προσφέρουν μαθήματα υποκριτικής θεάτρου για εφήβους και ενήλικες, δράσεις θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά και ατομικά εργαστήρια Public Speaking.

Έχουν συνεργαστεί με φορείς και οργανισμούς όπως τα «Σημεία Στήριξης» του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ και τα «Ανοιχτά Σχολεία» του Δήμου Αθηναίων, ενώ οι θεατρικές παραγωγές τους έχουν λάβει επίσημη υποστήριξη από τις Πρεσβείες της Αυστρίας και της Βουλγαρίας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το πρόγραμμά τους θάλλω, με το οποίο εφαρμόζεται το πρότυπο ψυχαγωγικό τους μοντέλο στα γηροκομεία, με ταυτόχρονη ενημέρωση προσωπικού και συγγενών σχετικά με τις εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου.

 

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Νότης Παρασκευόπουλος

Κίνηση: Γιάννης Πολύζος

Σκηνικά: Μυρσίνη Μανέτα

Επιμέλεια Κοστουμιών: Κωνσταντίνα Μαλτέζου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Ζαΐρης

Κατασκευή Κοστουμιών: Ευαγγελία Τσιούνη

Κατασκευή Σκηνικού: Γεράσιμος Μαλτέζος

Πρωτότυπη Μουσική: Λίνα Ζίνα

Παίζουν:
Τάσος Τζιβίσκος
Ουρανία Φουρλάνου
Θεόδωρος Χιντζίδης

Παραγωγή: Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

 

Για παιδιά ηλικίας 5+

Διάρκεια: 60 λεπτά

Κάθε Κυριακή στις 11:00
Αμφιθέατρο, Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Παγκράτι

Γενικό εισιτήριο: 12€
Εισιτήριο για B&E Members: 9€

Περισσότερες πληροφορίες στο goulandris.gr

Διάθεση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στο viva.gr και στο ταμείο του Ιδρύματος

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top